Když kontroverzní kniha v říjnu 2011 vyšla, Václav Havel ještě žil, ale jeho zdravotní stav už nebyl dobrý. V prosinci stejného roku pak exprezident zemřel.

Největší Čech

„Tajná kniha vyvolala malý velký skandál. Tehdy novináři vyzvonili, kdo tím ,Největším Čechem' byl. Nepopřela jsem to, protože to potvrdil Václav Havel,“ řekla Obermannová ve včerejších 7 pádech Honzy Dědka (49).

Velký otazník

To, že se má kniha zfilmovat, prozradil právě moderátor talkshow. „Neprozřetelně jsem ti to prozradila do telefonu, a už je to venku,“ reagovala spisovatelka podrážděně na Dědka. „Ještě netuším, jestli z toho něco bude. Pokud by z toho vůbec něco mělo být, budu mít jedinou starost, aby to bylo dobré. A ještě jsem nenapsala ani slovo, nevím, jestli to vznikne,“ dodala Obermannová na vysvětlenou.

Dáša Venouškovi

Hrob Václava Havla na Vinohradském hřbitově včera tonul v záplavě kytic a svíček. Uprostřed se skvěl věnec od bývalé první dámy Dagmar Havlové (68) se stuhou a nápisem „Dáša Venouškovi". Vzpomínkový věnec poslal i současný prezident Miloš Zeman (77) s manželkou Ivanou (56).

Pobouřený prezident

Havla kniha Obermannové pobouřila. „Po léta se setkávám s tisíci lidmi a jsem pobouřen tím, že autorka několik takových setkání zneužila k tak nepřátelskému kroku a zapletla je do svého bláznivého světa,“ řekl na podzim roku 2011.

Video: Tvoje Tvář: Dagmar Havlová jako host poroty!

Video
Video se připravuje ...

Tvoje Tvář: Dagmar Havlová jako host poroty! TV Nova

Fotogalerie
15 fotografií