Celý karambol začal tím, že řidiče octavie přepadl za volantem mikrospánek. Zdříml si v obci Ždánov ve chvíli, kdy projížděl mírnou zatáčkou. Auto vyjelo ze silnice a pokračovalo přímo k zahradě jednoho z rodinných domů.

Cestu si vůz prorazil vzrostlými tújemi, pak vzala za své ocelová vrata. To už octavie vjela na pozemek u domu. „Tady vůz narazil do dalšího oplocení a poté do odstaveného vozidla Alfa Romeo. To bylo po nárazu odraženo na hydraulický zvedák, který poškodil další odstavené vozidlo Škoda Fabia,“ popisovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Zničená vrata ještě stihla poničit další odstavené auto, Ford Galaxy. Řidič se při kolizi zranil. „Byl převezen do Domažlické nemocnice k ošetření. Požití alkoholu před jízdou u řidiče policisté vyloučili dechovou zkouškou,“ doplnila Brožová. 

Škoda na řidičově octavii byla vyčíslena na 100 tisíc korun, poškození aut odstavených na zahradě na celkem 70 tisícovek. Poškození vrat, zvedáku a tújí na 17 tisíc Kč. Nehodou se dál zabývají domažličtí dopravní policisté.

VIDEO: Tady mikrospánek zapříčinil vážnou nehodu: Ford doslova odhodil terénní auto!

Video
Video se připravuje ...

Mikrospánek zapříčinil vážnou nehodu: Ford doslova odhodil terénní auto! Youtube/ Nerwáček

Fotogalerie
7 fotografií