Rodiče dětí, které chodí do škol zřizovaných magistrátem, dostali v minulých dnech od vedení škol dotaz, zda mají o očkování svých dětí zájem. „Hlavní město Praha umožní školám zprostředkovat návštěvu mobilního očkovacího týmu, který může zajistit očkování proti covidu-19 pro žáky ve škole bez předchozí registrace. Očkování je určeno pro osoby, které dosud nebyly očkovány žádnou z dostupných vakcín proti covidu-19 (první dávka),“ napsal rodičům ředitel jednoho pražského gymnázia. Připomněl, že pro děti od 12 let je určena vakcína od firem Pfizer/BioNTech nebo Moderna. Škola očkování podle ředitele zprostředkuje, pokud bude mít zájem alespoň deset lidí.

Ježek  řekl, že magistrát výjezd mobilního týmu nabídl všem školám, které zřizuje. Magistrát zřizuje především střední školy, zřizovatelem základních škol jsou většinou městské části. Pokud budou mít školy zájem, mobilní očkovací tým by přijel přímo do školy. Ježek zatím neví, jaký zájem školy mají, data se podle něj teprve sbírají.

Ministerstvo školství připomnělo, že očkování organizuje ministerstvo zdravotnictví a jednotlivé kraje. „Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy obecně očkování žáků podporuje a každá aktivita, která zvýší počet očkovaných, je vítána,“ uvedl ředitel odboru vnějších vztahů a komunikace Ondřej Macura.

Praha už dříve nabídla výjezd mobilního týmu, který by podával třetí posilující dávku očkování proti covidu-19, také poskytovatelům sociálních služeb. Přeočkování začne v domovech pro seniory v úterý 5. října. Původně se začátek plánoval o dva dny dříve, podle Ježka byl ale itinerář upraven na základě požadavků poskytovatelů sociálních služeb.

Video
Video se připravuje ...

Očkovat malé školáky: Ano, či ne? A kritika za nesmyslná opatření v debatě Blesku Blesk TV a Mall TV

Fotogalerie
43 fotografií