Zlodějovo počínání zachytily kamery umístěné ve vchodech a na chodbách panelových domů. Na nich je zloděj, jak překonává zámky u vstupních dveří a prochází chodby. 

S nožem v ruce

„Policisté zajistili několik kamerových záznamů, na kterých je podezřelý muž velmi dobře zachycen. Zjistili, že se po domech pohyboval s nožem v ruce, jehož délka ostří přesahovala patnáct centimetrů. K jakému účelu u sebe nůž měl, policisté prozatím zjišťují,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina ve čtvrtek.

„Neznámý muž nezjištěným předmětem překonal zámky vstupních dveří, procházel chodby domu a pokoušel se vloupat do vybraných bytových jednotek. Podivný hluk upoutal pozornost jedné z nájemnic, která se šla podívat dveřním kukátkem na chodbu, co se děje. Když zjistila, že se jí neznámý muž, s kapucí na hlavě, pokouší překonat zámek vstupních dveří, začala na ně zevnitř bouchat. To zloděje vyplašilo a z domu rychle zmizel,“ popsal Hrdina.

Policisté po muži pátrali úspěšně. „Děkujeme veřejnosti za pomoc s pátráním. Policistům se díky získaným poznatkům podařilo podezřelého ztotožnit,“ dodal mluvčí v pátek.

Fotogalerie
4 fotografie