Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilý Turek pomáhal s pátráním po pohřešované osobě. Nepochopil, že hledají jeho

Autor: Darina Jíchová - 
30. září 2021
14:28

Beyhan Mutlu (50) z turecké provincie Bursa si vyrazil ven se svými přáteli, skupinka popíjela nedaleko města Inegöl a v jedné chvilce se Mutlu zvedl a vydal se do lesa. Jeho manželka a kamarádi zpanikařili, když ho nemohli najít nebo se s ním spojit, obrátili se na policii. Ta zahájila pátrání. Kuriózní na případu je to, že se do pátrací akce zapojil i opilý Mutlu bez toho, aby si uvědomil, že lidé hledají jeho samotného, informoval list Daily Mail.

Mutlu se zřejmě potuloval po lese, když narazil na členy pátrací akce, ti ho informovali, že hledají pohřešovanou osobu. Opilý Turek neváhal a nabídl jim svou pomoc. Teprve, když slyšel, jak „hledači“ volají jeho jméno, mu došlo, že onou pohřešovanou osobou je on sám. Než si chybu uvědomil, záchrana pokračovala několik hodin.

„Ale já jsem tady“

Společně s dobrovolníky pročesával okolní lesy, až jeden z nich začal křičet jeho jméno. „Ale já jsem tady,“ reagoval Mutlu. Záchranáři ho pak odvedli stranou a vyzpovídali. Mutlu přiznal, že má strach, že „dostane“ od rodiny a přátel. „Moc mě netrestejte, pane strážníku. Můj otec mě zabije,“ uvedl při rozhovoru s policií.

Dobrovolníci ho nakonec odvezli domů, není jasné, jaký trest mu udělila rodina, ani zda ho čeká nějaký postih ze strany policie. Obdobný případ se stal v roce 2012 na Islandu, kde se ztratila turistka z Asie. Žena se rovněž připojila k pátrací akci, nakonec se poznala v portrétu pohřešované osoby, který zveřejnili policisté.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi