Incident se odehrál v Plovární ulici v plzeňské městské části Jižní předměstí. Strážníci byli přivoláni k napadení chlapce, agresor z místa utekl. „Mladý muž byl otřesen z nastalé situace, na pravé paži měl krvácivé zranění a stěžoval si na nevolnost po úderu do hlavy,“ popsala Veronika Kuchynková z městské policie.

Zraněného ošetřili záchranáři, strážníci zatím propátrávali okolí a hledali útočníka. Ten měl před tím být na návštěvě u jedné z obyvatelek domu, údajně s ní měl též mít konflikt. „Strážník se proto šel přesvědčit, není-li žena zraněná, a zda nepotřebuje pomoc,“ řekla Kuchynková.  

Dveře do ženina bytu našel pootevřené, na podlaze ležela kabelka s rozsypaným obsahem. Uvnitř se zprvu nikdo neozýval. „Po nahlédnutí do bytu se ozvala obyvatelka, přičemž bylo zjištěno, že není zraněná, jen vykazuje silné známky ovlivnění návykovou látkou,“ dodala Kuchynková.

Na místo zatím dorazili policisté. „Ve věci prověřujeme veškeré okolnosti a případem se zabýváme,“ potvrdila policejní mluvčí Michaela Raindlová.

VIDEO: Zdrogovaný šílenec (32) zničil vybavení prodejny na benzince v Plzni.

Video
Video se připravuje ...

Zdrogovaný šílenec (32) zničil vybavení prodejny na benzince v Plzni. PČR