Strážníci si stříbrného volkswagenu všimli v ulici K Žižkovu na Praze 9 v sobotu večer. Nejistou jízdu nešlo přehlédnou, proto se rozhodli řidiče zastavit a zkontrolovat. Dvaačtyřicetiletý řidič na výzvu k zastavení ihed reagoval. Vše šlo hladce až do chvíle, kdy měl řidič předložit své doklady. 

Řidič se rozhodl předvést pořádný herecký výkon. Klekl si na kolena a prosil hlídku, aby ho pustila. Neměl totiž řidičský průkaz, jak sám přiznal. „Jeho chování naznačovalo, že je buď pod vlivem alkoholu, nebo drog. Test na alkohol jeho požití vyloučil, test na drogy ale ukázal pozitivní výsledek na cannabis," řekla mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

Skončil v poutech

Řidič začal být hysterický a ztropil další scénu. „Je konec! Zavřou mě! Musím chodit do práce a živit dvě děti," křičel řidič. Pak se rozběhl proti svému autu a bouchl do něj hlavou. Strážníkům došla trpělivost a muži nasadili pouta. „V dalším sebepoškozování mu strážníci zabránili pomocí donucovacích prostředků včetně pout. Kontrolou databází pak hlídka zjistila, že má 42letý muž 4x vysloven zákaz řízení. K dalšímu opatření si ho následně převzala státní policie," uvedla Seifertová. 

Fotogalerie
4 fotografie