Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nohy nahoře a odhalená stehna: Je Trumpová za únikem fotek personální exšéfky z volební noci?

Autor: Darina Jíchová - 
23. září 2021
08:55

Když bývalá personální šéfka Melanie Trumpové Stephanie oznámila, že na začátku října vydá své memoáry, okamžitě byla varována, že exprezident Spojených států Donald Trump s manželkou si to nenechají líbit. Do publikace knihy zbývají dva týdny a na internetu kolují fotky Grishamové, jak se v Bílém domě válí na zemi v šatech. Může snad jít o snahu zdiskreditovat autorku, která působila i jako mluvčí Bílého domu? Téma rozebírali reportéři listu Daily Mail.

Snímky pocházejí z volební noci loňských prezidentských voleb, Grishamová leží na zemi v Bílém domě, nohy má zvednuté a vyhrnutá sukně odhaluje její stehna. „Fotka Stephanie na podlaze byla vyfocená, protože jsme věděli, že přijde s falešným vyprávěním o první rodině,“ komentoval zdroj pro Daily Mail.

Grishamová potvrdila autentičnost snímku, dodala, že byl vyfocen na konci dne, kdy byli všichni už unavení a vtipkovali o své únavě. To není vše, Grishamová zřejmě věděla, že někdo může tento záběr použít proti ní a ve své knize o fotce mluví. Minulý týden americký tisk zveřejnil několik krátkých výňatků z připravovaných pamětí, v jednom z nich například popisuje, jak bývalá první dáma volební noc prospala. Grishamová ji „tahala“ z postele před Trumpovou tiskovou konferencí, kde přišel s kontroverzním prohlášením, že vyhrál volby, i když výsledky vypadaly úplně jinak.

Aby Melanie vypadala jako Melanie? Dlouhý proces

„Je pozoruhodné, co si všechno vybavuje. My si spíš pamatujeme, jak se válí po zemi,“ sdělil Daily Mailu další ze zdrojů. Podle něj video a fotky vznikly proto, aby lidé viděli „její trapné chování“. „Tohle je nepřikrášlená pravda o tom, jaká je Stephanie,“ shodují se zdroje. „Nejvtipnější na tom je, že tvrdí, že šla Melanii budit těsně před tiskovkou, to je lež. Opravdu si myslíte, že Melania po probuzení vypadá takhle? Existuje dlouhý proces toho, aby Melania vypadala jako Melania, kterou veřejnost zná a očekává,“ nastínil jeden ze zdrojů.

„Západní i Východní křídlo mluvilo o tom, jak zahanbující chování Grishamové je,“ pokračoval zdroj. „Vleklo se to dost dlouho, až někdo pořídil tyhle fotky a video, aby to Stephanie v budoucnu nemohla popřít,“ vysvětlil zdroj vznik záběrů. „Tohle není chování někoho, kdo má zaujímat vysokou funkci ve službě prezidentovi a první dámě,“ domnívá se zdroj.

„Je neskutečné, že chce prozrazovat tajemství, když si její bývalí kolegové dobře pamatují na to, jak se ona sama chovala,“ doplnil další zdroj. Grishamovou ale útok nevyvedl z míry, místo toho odpověděla výňatkem ze své knihy, kde rovněž mluví o inkriminovaných snímcích.

„Byly tři ráno, když jsem se vrátila do kanceláře ve Východním křídle. Byla jsem vzhůru už více než 24 hodin, nohy mě bolely. Všichni jsme byli šíleně vyčerpaní. Někteří z nás si lehli na zem, žertovali jsme o tom, že bychom měli usnout a probudit se, až budeme vědět, kdo je náš nový prezident. Jeden z kolegů, člověk, kterému jsem věřila, mě vyfotil, jak ležím na zemi. Bylo to bez mého souhlasu,“ objasňuje Grishamová ve svých memoárech.

Autorka: Fotky se objeví před vydáním knihy

„Rozeslal to lidem v kanceláři i do Západního křídla, dostalo se to dokonce i k mému bývalému. Reportéři mě varovali, že si vnitřní oddělení připravuje vyšetřování, protože je na fotce vidět, že jsem opilá a že jsem opilostí zkolabovala ve veřejném prostoru Bílého domu. Pomluvy mě zhrozily,“ popisuje Grishamová.

„S každým rozhovorem s novináři se příběh stával víc a víc přitažený za vlasy. Někdy jsem se válela v Modrém pokoji, jindy ve Východním, někdy ve své vlastní kanceláři a v jedné verzi dokonce v posteli paní Trumpové,“ dodává autorka knihy. Vysvětlila, že tisk se nakonec rozhodl snímky nepublikovat. „S fotkami se pojily pomluvy, že jsem alkoholička, nebo že mám duševní problémy, někdo dokonce tvrdil, že mám po rozchodu s partnerem sebevražedné myšlenky,“ odtajnila.

„Mám dost svědků, kteří mohou dosvědčit, že jsem rozhodně opilá nebyla. Je mezi nimi lékař Bílého domu, právní poradci, můj osobní lékař, letuška z prezidentského speciálu a samotná první dáma, se kterou jsem pak strávila zbytek večera,“ tvrdí Grishamová. „Nikdo mě nevyšetřoval a já jsem vděčná novinářům, že za mnou s fotkami a pomluvami přišli. Myslím, že fotky i video se objeví před vydáním této knihy,“ Grishamová dobře odhadla, kdy se záběry dostanou do tisku. Její paměti vyjdou 5. října.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi