Mezi lidi dva roky nechodila, setkávala se jen s nejbližší rodinou a přáteli. Až teď udělala Ivana Gottová přelomový krok. V sobotu vyrazila do Plzně na předpremiéru dokumentárního snímku Karel. Akce v amfiteátru v Plzni na Lochotíně se účastnila nejenom vdova po slavném zpěvákovi, ale i režisérka Olga Špátová Malířová (37), která s Karlem Gottem natáčela v posledním roce jeho života. Místo předpremiéry nebylo vůbec náhodně vybrané, z Plzně totiž mnohonásobný držitel ocenění Zlatý slavík pochází.

Ivana zde promluvila před tisícovkami jeho fanoušků: „Jsem moc ráda, že tady s vámi mohu být. Děkuji, že předpremiéra se koná v jeho rodném městě. Ať vás film zahřeje u srdce a ať se vám líbí,“ řekla pohnutě Gottová, která se dokonce po všem smutném, co zažila, i krátce usmívala. Na pódiu před tleskajícím davem rovněž neskrývala své dojetí.

VIDEO: Nepoužité záběry z filmu Karel: Ivana je zveřejnila v novém klipu s největším hitem!

Video
Video se připravuje ...

Nepoužité záběry z filmu Karel: Ivana je zveřejnila v novém klipu s největším hitem! Karel Gott Agency, Supraphon

Ivana se také zúčastnila křtu desky písniček svého muže, které jsou dokumentem protkány, jde tedy o jakýsi soundtrack. A dokonce se trochu napila ze skleničky se šampaňským. „Zde se Karel narodil, zde tak rád vystupoval. Vždy říkal: ‚Moji Plzeňáci mi rozumí.‘ Mám takový pocit, že by se radoval, kolik přišlo lidí,“ řekla na jevišti Špátová. Diváků bylo odhadem na tři tisíce, kdyby bylo lepší počasí, určitě by jich dorazilo více.

Film Karel se kvůli koronavirové pandemii do běžné distribuce dostat nestihl, přestože plánovaná premiéra měla být už minulý rok. První diváci jej tak mohli zhlédnout na panoramatickém plátně až nyní, tedy v sobotu 18. září. Oficiální premiéru má film ve čtvrtek 7. října, kdy zamíří do většiny českých kin, a není pochyb, že diváky čeká skutečně silný a emotivní filmový zážitek.
Fotogalerie
95 fotografií