Pod videem, které zveřejnil Jan K. na sociálních sítích, jak přejíždí sportovní vůz značky Audi přes Karlův most, se sešla vlna hejtů, nadávek a kritiky. „Potřebuje přes držku!“ „Koukám, že buzíčkové z Prahy si tam dělají, co chtějí, a zneuctívají památky. Boha jeho co jste za lidi?“ píše pod video jeden z kritiků.

Na záběrech je vidět, jak audi vjíždí z Malostranského náměstí na Karlův most, řidič v černé masce sešlápne plyn a řítí se přes něj vysokou rychlostí, po pravé straně dokonce mine člověka, který postává opřený o zeď a kochá se noční Prahou. Řidič luxusní bourák po průjezdu Staroměstskou mosteckou věží auto otáčí na prostranství před kostelem Nejsvětějšího Salvátora a po Karlově mostě se vysokou rychlostí vrací zpět k Malostranskému náměstí.

Video
Video se připravuje ...

Audi přeletělo vysokou rychlostí přes Karlův most Instagram Jan93333

Příšerná česká mentalita

Jana K. jsme se zeptali, zda by nám k videu mohl sdělit něco bližšího. Blesk.cz odpověděl, že nikoliv, protože chce chránit kamaráda. Ale dál se přece jen rozpovídal. Hejty po videem mu nevadí: „Naopak - jen ať se troubové za počítačem projeví,“ uvedl. „Jediné, co vám k tomu můžu říct, že záměr tohoto videa (příspěvku) je upozornit na příšernou českou mentalitu. Zlo vytváří další zlo a bohužel je málo lidí s respektem, důvěrou a úctou sami k sobě, kteří to chápou, je potřeba s tím něco udělat, lidem chybí pokora,“ okomentoval Jan K. zveřejněná videa. On sám se přitom hejty pod videi i baví, s kritiky komunikuje.

Video
Video se připravuje ...

Audi přejelo vysokou rychlostí Karlův most. Instagram Jan93333

Policie se jízdou zabývá

Jeden z odpůrců průjezdu audi přes Karlův most dokonce označuje profil Policie ČR a ptá se, zda o tom policie ví. Jan K. mu s mu s úsměvem odpovídá, že mu může zavolat. Podle policejní mluvčí Violety Siřišťové se policie jízdou přes Karlův most zabývá. „Video se k nám z internetového prostředí dostalo, zjišťujeme totožnost řidiče kvůli přestupkovému jednání a také zjišťujeme, kdy k němu došlo,“ uvedla Siřišťová.

Fotogalerie
10 fotografií