Prožití kouzelného víkendu i letos slibují organizátoři festivalu Potterfest, který se koná již po čtvrté a vrací se do prostoru Národního domu na Vinohradech v Praze 2. Jako vždy za poutavým programem pro návštěvníky všeho věku stojí Potterfan. „Oproti poslednímu ročníku jsme přidali sál navíc s programem, kde probíhají fanouškovské přednášky a besedy. Účastník má tak na výběr ze dvou nezávazně na sobě prolínajících se programů. Může se rozhodnout, jestli zůstane na ten v hlavním sále anebo navštíví druhý. Kromě toho jsme přidali velký potterovský kvíz, animační program Pozdrav z Krásnohůlek a mnoho dalšího,“ láká šéf celého projektu Tomáš Vondráček.

Připomněl také, že tento ročník se zaměřil také na menší publikum. „Přidali jsme do kostýmové soutěže dětskou kategorii, aby se i ti nejmenší měli šanci ukázat. Workshopy, které pro účastníky připravujeme, plánujeme tak, aby zaujal jakkoli staré nebo mladé kouzelníky a čarodějky,“ uvedl Vondráček. Program je doslova nabitý magickými zážitky. Zahrnuje divadelní vystoupení plné čar a kouzel, řadu potterovských her, možnost pořízení hůlky, kotlíku a spousty dalších artefaktů nebo setkání se zajímavými hosty.

Jedním z bodů programu je i možnost focení se sovami chovatele Jakuba Kocourka.
Autor: Simona Nagyová

Mezi nejvzácnější patří herec Radek Škvor, který propůjčil svůj hlas oblíbené postavě Draca Malfoye v českém dabingu filmové ságy. Dalším je Adrian Macho, ilustrátor slovenských verzí knih Harry Potter, známý je také nádhernými kresbami v příbězích velryby Gerdy. Sestavu pak po potterovských youtuberkách Isabele ‚Easy‘ Moravcové a Lídě ‚hufflepuffsblood‘ Čechové doplňuje Jakub Kocourek. Známý a oblíbený chovatel a milovník zvířat, zejména vlků a sov, nepřijede s prázdnou. Jeho sovy budou k dispozici každému, kdo si bude chtít z Potterfestu přivézt památku v podobě fotografie s těmito tajemnými dravci. Kocourek také během besedy prozradí, zda třeba vám mohou přinést dopis z Bradavic.

Podívejte se, jak vypadal ročník 2019:

Video
Video se připravuje ...

Takhle vypadal Potterfest v roce 2019. Organizátoři letošní ročník až po okraj čarodějného kotlíku doplnili o ještě zajímavější, magičtější a zábavnější program. • VIDEO Potterfan

Téměř dvanáctihodinový festival začíná v sobotu úderem 11:00 hodin v Národním domě na Vinohradech, na náměstí Míru, a pokračuje do 22:15. „Bohužel minulý rok jsme museli kvůli vládním nařízením zrušit, proto jsme moc rádi, že se nám to tento rok povedlo,“ těší se na plné sály hostů Vondráček. „Samozřejmě nijak nepodceňujeme hygienická opatření, která je třeba dodržovat, kontrolu testů, očkování, k dispozici bude dezinfekce na ruce…“ dodal. Nuže, co dodat? Pozvedněte hůlky a užijte si kouzelný víkend naplno.