Podle předpovědi lze očekávat vydatné srážky hlavně na severu a severovýchodě území Česka. Do Prahy se slunečné počasí vrátí až koncem týdne. „Od čtvrtka se můžeme těšit na slunečné dny, jen po ránu se budou místy tvořit mlhy nebo nízká oblačnost. Po ránu při zmenšené oblačnosti budou ranní teploty klesat v Praze jen k 6 °C,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

V pondělí bude oblačno až zataženo, občas přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty budou klesat na 12 až 10 °C. Odpolední teploty vystoupí na 19 až 21 °C.

V úterý bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 11 až 9 °C. Odpolední teploty se zastaví na 18 až 20 °C.

Ve středu, na první školní den a na první meteorologický podzimní den, bude zpočátku oblačno až zataženo. Postupně očekáváme od západu ubývání oblačnosti. Po ránu se budou místy tvořit mlhy. Ranní teploty budou klesat na 12 až 10 °C. Odpolední teploty vystoupí na 19 až 21 °C.

Ve čtvrtek bude převládat polojasno. Po ránu se budou místy tvořit mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty budou klesat na 12 až 10 °C. Odpolední teploty vystoupí na 19 až 21 °C.

V pátek bude polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Po ránu místy mlhy. Ranní teploty budou klesat na 11 až 9 °C. Odpolední teploty 18 až 22 °C. Kvůli zmenšené oblačnosti se musíme připravit koncem týdne na chladná rána – v minimech naměříme jen 6 °C.

V sobotu bude polojasno. Po ránu místy mlhy. Ranní teploty budou klesat na 8 až 6 °C. Odpolední teploty se zastaví na 20 až 22 °C.

V neděli bude převládat polojasno. Po ránu se budou místy tvořit mlhy. Ranní teploty budou klesat na 7 až 5 °C. Odpolední teploty vystoupí na 20 až 22 °C.

Fotogalerie
27 fotografií