Dennodenně křižovatkou čtyř ulic – Starokolínská, Staroújezdská, Staroklánovická a Novosibřinská – projedou tisíce aut. Řidič jednoho z nich ale z dosud neznámých důvodů nezvládl řízení a se svým vozem v nemalé rychlosti vyjel z vozovky. „Nejprve narazil do zábradlí, posléze vjel do výlohy obchodu, přičemž na chodníku srazil cyklistu,“ sdělila Blesku policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Sraženým cyklistou je podle mluvčí pražské záchranky Jany Poštové teprve šestiletý chlapec! „Při vědomí byl převezen do nemocnice. Stěžoval si na bolesti v oblasti břicha,“ sdělila mluvčí pro Blesk.

V péči záchranářů skončil také řidič vozidla. „I v jeho případě bude nutný převoz do nemocnice,“ sdělila krátce po nehodě Poštová. „Řidič (66) nejevil známky fyzického zranění, nicméně si stěžoval na výpadky paměti. Proto jsme jej převezli na preventivní vyšetření do nemocnice Na Bulovce,“ dodala později.

„V Újezdu nad Lesy v ulici Staroújezdská zasahují hasiči ze Strašnic u zajištění po dopravní nehodě, při které došlo k poškození výtahu administrativní budovy. Provedli jsme protipožární opatření,” sdělila mluvčí Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Kateřina Suchánská.

Podle Josefa Roušala, vedoucího odboru majetku a investic Prahy 21, se podobná nehoda nestala poprvé. „Škody budou několik milionů,“ uvedl pro Blesk.cz.

Okolnostmi a příčinou nehody se nyní zabývají dopravní policisté,“ upřesnila Siřišťová. „Dosud to nevypadá, že by v nehodě sehrál roli alkohol nebo jiné omamné látky, nicméně celá záležitost je teprve v šetření,“ dodala s tím, že policie nyní žádá případné svědky, aby se přihlásili na policii a pomohli celou záležitost objasnit.
Video
Video se připravuje ...

Řidič vozidla nezvládl řízení a vjel do vchodu Domova dětí a mládeže v Újezdu nad Lesy. Při nehodě bohužel srazil šestiletého chlapce na kole. (23. srpen 2021) David Malík

Fotogalerie
24 fotografií