„Kovboj“ nepokrytě močil u autobusové zastávky, strážník, který byl na místě, ho proto upozornil, že se dopouští přestupku proti občanskému soužití. Reakci, která přišla, muž v uniformě jistě neočekával – „kovboj“ ho nejdřív počastoval sprostými výrazy, pak z pouzdra na pásku vytáhl slzný plyn a namířil na strážníka! „Naštěstí zasáhl jen část hrudníku a skla brýlí. Vzápětí byl stejný prostředek použit strážníkem proti pachateli a strážník okamžitě požádal prostřednictvím radiostanice o posilu,“ popsala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Tím to ale ještě zdaleka neskončilo. „Kovboj“ se totiž nehodlal jen tak vzdát – z kapsy vytáhl střelnou zbraň připomínající revolver! „V tu chvíli si strážník připravil do pohotovostní polohy služební zbraň a všechny kolemjdoucí vyzval, aby se uchýlili do bezpečného prostoru. To už na místo dorazila posila v podobě autohlídky. Na další opakovanou výzvu pak muž zbraň odložil a na kapotu auta položil ruce,“ popsala mluvčí.

Muž vzápětí dostal pouta a byl podroben bezpečnostní prohlídce. Strážníci u něj našli celý arzenál – měl u sebe kromě střelné zbraně a „slzáku“ i čtyři nože a elektrický paralyzér. „Pro podezření ze spáchání trestného činu si 53letého muže k dalšímu opatření převzala státní policie. Pachatel byl po zasažení slzotvorným prostředkem ošetřen zdravotníky,“ uvedla Seifertová.

Video
Video se připravuje ...

Muž v kovbojském klobouku močil u zastávky na Zbraslavi, na strážníka vytáhl zbraň. (18. srpna 2021) Městská policie Praha

Fotogalerie
8 fotografií