Kradeného BMW si jako první všiml policista, který se byl ve svém volnu projet na motorce. Neváhal, informoval kolegy ve službě a auto zatím pronásledoval, aby jim mohl přesně hlásit, kde se zrovna nachází.

Jenže když se objevil policejní vůz, šlápl řidič BMW na plyn a snažil se hlídce ujet. „Na výzvy k zastavení pomocí výstražného a zvukového zařízení s červeným nápisem STOP nereagoval, naopak přidal na rychlosti,“ popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Policistům nezbývalo než mladému řidiči zatarasit cestu. „Za použití donucovacích prostředků ho omezili na osobní svobodě,“ uvedla Raindlová. Záhy se také ukázaly všechny důvody, proč se muž před policií snažil za každou cenu ujet.

„Orientační test na přítomnost omamných a návykových látek ukázal pozitivní výsledek na amfetamin a metamfetamin. Následnou lustrací policisté zjistili, že mladý muž má uložen platný zákaz řízení motorových vozidel, a to až do července roku 2022,“ vysvětlila Raindlová. K tomu navíc ujížděl kradeným vozem. Teď má policistům co vysvětlovat.

VIDEO: Zdrogovaný mladík se zákazem řízení ujížděl v kradeném BMW v Plzni policii.

Video
Video se připravuje ...

Zdrogovaný mladík se zákazem řízení ujížděl v kradeném BMW v Plzni policii. PČR

Fotogalerie
3 fotografie