V sobotu 7. srpna ve dvě hodiny o půlnoci došlo k potyčce na Václavském náměstí. Skupina cizinců tu naadlo dvojici Čechů. Jeden z napadených mužů musel dokonce skočit v péči záchranářů, protože měl patrně přeražený nos a prýštila mu z něj krev. „Kromě strážníků řešila tuto situaci i státní policie, která si dva útočníky vzala na služebnu a ostatní byli poučeni a vyzváni, aby zanechali svého protiprávního jednání,“ informovala Jiřina Ernestová, tisková mluvčí Městské policie hlavního města Prahy.

Pokračovali ve výtržnictví

I když jim dva kamarády odvezla policie, zbytek skupiny si poučení k srdci příliš nevzal a pokračoval v narušování veřejného pořádku. Jeden z cizinců se dokonce snažil policisty vyprovokovat k fyzickému kontaktu. I když se nakrátko zdálo, že se výtržníci přeci jen uklidní, opak byl pravdou.

„Po setkání s další skupinou zamířili do Vodičkovy ulice, ze které se následně ozval hlasitý křik.  Když se strážníci přiblížili k místu, uviděli dvojici mužů ležící na zemi, která se vzájemně napadala. Muže od sebe pomocí hmatů a chvatů oddělili, ale jelikož byli stále agresivní a kladli aktivní odpor, skončili v poutech, popsala Ernestová.

Za své jednání dostali pokutu

„Z šetření vyplynulo, že mladší z dvojice (20 a 22 let) se účastnil i konfliktu na Václavském náměstí a tentokrát druhého napadl jen proto, že se mu nelíbilo, jak vypadá, a protože schvaloval zákrok policie. Po předvedení na služebnu Policie ČR si začal stěžovat na dýchací potíže, přivolaní záchranáři po vyšetření konstatovali, že je zdravotně v pořádku. Dechová zkouška ukázala hodnotu 1,48 promile,“ dodala Ernestová. Opakované výtržnictví přišlo skupinu celkem draho Strážníci jim napařili pokutu 10 tisíc korun.

Video
Video se připravuje ...

O víkendu musela policie řešit šarvátku mezi skupinou cizinců a Čechy. Cizinci vyfasovali za rušení veřejného pořádku pokutu. Městská policie Praha

Fotogalerie
11 fotografií