Video
Video se připravuje ...

Spectrewoods - trailer The Voices Games

Za Spectrewoods stojí nezávislé studio The Voices Games, které tvoří jediný vývojář Matthew Green z Velké Británie. Před Spectrewoods jsem od něj hrál jen nechvalně proslulou gamesu Lizard Lady vs. The Cats, která je mnohými pařany považována za tu úplně nejhorší videohru pro PlayStation 4 a možná i všech dob skrz naskrz platformami. Co si pro hráče připravil Green tentokrát?

Nevěsta hledá vyvolenou v lese plném duchů

Spectrewoods je od pohledu béčkový či spíše zetkový horor z indie scény. Téměř neexistující příběh vypráví o lesbické svatbě v lesích, kterou překazí duchové. Jedna nevěsta ztrácí druhou a se zbraní, která se jí zničehonic objevila v ruce, se ji vydává hledat. To je zhruba tak všechno. Někdo by se možná mohl domnívat, že jde o artové dílo, v němž si má hráč příběh vyložit po svém.

Není tomu tak. Z herního hlediska je indie horor akce z třetí osoby, ale je zapotřebí brát toto tvrzení s nadhledem. Sice se tu střílí, ale než se rozkoukáte, je konec. Herní doba se pohybuje kolem tří až pěti minut. Vaším úkolem je se vydat po stopách záhadných rostlin, které vyrůstají ze země před vašima očima. Utkat se musíte také s přízraky, což jsou legračně vypadající duchové.

Grafika je hnus, hudbu neuslyšíte vůbec

Pár jich sejmete, než dorazí jeden větší a tužší. Kromě zlikvidování duchů musíte projít dvěma portály a pak je konec. Bez legrace. A zábavná není ani tato hra. Zpracování je navíc až nevídaně odporné. Grafika je sice trojrozměrná, ale naprosto ohyzdná a připomíná éru ZX Spectrum. Navíc je obraz omezen na malý čtverec. Hudba neexistuje. Vážně, neuslyšíte během svého kratičkého hraní jediný tón.

Co se zvuků týče, kromě výstřelů z pistole také žádné nezazní. Možná se ptáte, jaký smysl taková hra vůbec má? Pramalý, ale přesto se najde. V online obchodě PlayStation Store stojí pouze 7 korun. Trofeje při hraní navíc cinkají jedna za druhou, takže jejich lovci by měli zbystřit. I nejcennější platinová padne po pár chvílích. Já vás ale od Spectrewoods odrazuji. Nestojí za váš čas.

Fotogalerie
21 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 10 %

Plusy:
Hra stojí jen sedm korun
Trofeje získáte velmi rychle
 
Minusy:
Naprosto příšerná gamesa
Grafika z pravěku
Žádná hudba
Životnost tři až pět minut
 
Infobox
Datum vydání: 10. červenec 2021
Platforma: PlayStation 4 (recenzováno), PC
Cena: 7 Kč
Výrobce: The Voices Games
Vydavatel: The Voices Games
Distributor v ČR: Sony
Jazyk: AJ
Oficiální stránka hry