S úplnou uzavírkou ulice Opatovská podle TSK musí řidiči počítat od 14. do 16. srpna. V tyto dny budou moci využít objízdnou trasu vedoucí přes ulice Chilská, Hviezdoslavova a U Modré školy. Částečné uzavírky ulice Opatovská jsou kvůli pracím souvisejícím s demolicí lávky naplánované od nočních hodin ve středu 11. srpna do 13. srpna a od 16. srpna do 19. srpna.

Úplná uzavírka se dotkne i ulic V Jezírkách a Jeřábkova. Doprava v nich bude zcela omezená od pátku 20. srpna do 23. srpna. Jeden pruh silnice v ulici Opatovská v každém směru bude tou dobou sloužit pro vozidla z dotčených ulic. Příjezd k Obchodnímu centru Opatovská a prodejně Lidl zůstane otevřený. Dopravní omezení by nemělo platit pro vozidla přepravující osoby ZTP a vozidla integrovaného záchranného systému.

Lávka je podle nedávného vyjádření starosty městské části Praha 11 Jiřího Dohnala (Piráti) neopravitelná. Uvedl to s odkazem na statické posudky, které podle něj konstatovaly špatný statický stav lávky. Nová lávka namísto stávající konstrukce se stavět nebude. „Plnohodnotně ji prakticky nahradil pozemní přechod se světelnou signalizací,“ uvedl starosta jedenácté městské části.

Praha 11 plánuje přes čtyřproudovou silnici v ulici Opatovská postavit pěší lávku, která spojí terasu u obchodního centra Opatovská a Kulturního domu Opatov s tamní poliklinikou. Lávka byla v tomto místě zbouraná v listopadu 2019 rovněž kvůli špatnému stavu. Lávku přes Opatovskou ulici dostala jedenáctá městská část do správy od magistrátu v roce 2018. Tehdy provedené kontroly ukázaly podle tehdejšího vyjádření radního Prahy 11 Martina Dušky (Piráti) nenávratné poškození lávky. Demolice lávky u polikliniky Opatovská měla radnici stát 2,3 milionu korun.