Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vrazi! Gestapáci! zuří lidé kvůli úmrtí mladíka v Březnici: Zastal se T. (†24) napadené ženy?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
8. srpna 2021
05:15

Nejdřív konflikt mezi čtyřmi lidmi, pak zásah strážníků, bezvědomí a nakonec smrt mladého T. (†24). Co celému incidentu předcházelo a jak se odehrál, vyšetřuje kriminálka. Lidé na sociálních sítích uvádějí, že se mrtvý mladík měl zastat napadené ženy. Na strážníky se zároveň valí vlna kritiky.

K incidentu v Březnici nedaleko Příbrami ve Středočeském kraji došlo v pondělí ve dvě hodiny ráno. Zásahu strážníků předcházela potyčka mezi čtyřmi lidmi, policisté pak následně proti čtyřiadvacetiletému muži použili slzotvorný sprej – laicky řečeno pepřák.

Muž následně po tomto zásahu upadl do bezvědomí. „Zraněného muže následně převezla Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje do jedné z pražských nemocnic, kde bohužel včerejšího dne zemřel,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Byl to hodný kluk

Případem se okamžitě začala zabývat kriminální policie z Příbrami, která kromě dalšího zjišťuje, co celý konflikt vyvolalo. Někteří uživatelé sociálních sítích píšou, že incident začal napadením ženy. „Byl to hodný kluk, zastal se holky a doplatil na to,“ uvedla Zuzana M. na facebooku. Policejní mluvčí Suchánková k tomu informace nepodala s tím, že stále probíhají nutné úkony a není možné v současné chvíli odpovídat jakkoliv konkrétněji.

Tragédie vzbudila vášně

Zasahující strážníci jsou po zákroku velkým terčem nadávek a urážek. „Vrazi,“ zlobí se Karel H. Velitel městské policie František Otto uvedl, že strážník, který měl na mladíka sprej použít, si vzal po zákroku volno. „Tam sa píše že vrah si zobral dovolenku, tak asi vie, čo vykonal,“ píše další z uživatelů Rastislav K. „Nejdřív zabil mladého muže a nyní gestapák spokojeně odpočívá na dovolené? No po takovém výkonu, musí. Jeho rodina musí být velmi hrdá na takového ,hrdinu‘,“ přidala se k němu Marta Ž. Někteří komentující ale vyzývají k větší zdrženlivosti. „Myslíte si že ty vaše hádky tady T. pomůžou? Způsobujete rodině akorát větší a větší bolest,“ uvádí Tereza V. 

Velitel městské policie se k urážkám vyjadřovat nechtěl, zopakoval pouze to, že se čeká na závěr vyšetřování Policie ČR. „Kriminalisté již v minulých dnech zahájili v dané věci úkony trestního řízení pro podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti dle § 147 odst. 1 trestního zákoníku. Vzhledem k tomu, že mladý muž zemřel, byl případ překvalifikován na podezření z usmrcení z nedbalosti podle § 143 odst. 1 trestního zákoníku,“ informovala mluvčí Suchánková.

pfoto1 ( 8. srpna 2021 11:33 )

Teď mě napadlo, jestli jste neměl, vzhledem k absenci diakritiky ve svém příspěvku, na mysli, že dojde ke "stěru" mrtvého a chcete si počkat na výsledek onoho setření?

pfoto1 ( 8. srpna 2021 11:18 )

PSVB co? Jak píšete, počkáme si na výsledky šetření...

sorgedoktor ( 8. srpna 2021 10:19 )

....S tim Gestapemm m je to opravdu hodne pritazene za vlasy...Podobna prirovnasni ci oznaceni by se nemela pouzivat..

MAMKA2316 ( 8. srpna 2021 10:16 )

Co to byla za slušná skupina lidí když se perou ve dvě hodiny ráno ???? No a kdyby byl pan slušný tak slušný tak by asi policisté spacifikovali toho opravdu agresivního ne ??? Určitá skupina lidí si mysli v tomto státě nemusí respektovat zákony ??Tvrdě na ty co porušuji zákon !§ Policie tu je proto aby chránila slušné lidi ne aby chránila agresivní lotry a zločince !!!Podívejte se jak brutálně zasahuje policie v e Francii, Německu atd jak zasáhují proti pokojným demonstrantům kteří se nechtějí nechat očkovat něčím co není vyzkoušené ani na krysách

Citronel ( 8. srpna 2021 09:58 )

Kdyby to byl hodný kluk, tak strážník nemá důvod používat slzák, to se běžně používá proti agresivním jedincům. To že si vzal volno je snad jasné, určitě mu leží v hlavě, že to mohl způsobit, nemohl tušit, že je postiženej. Přijde doba, kdy bude policie mít obavu z postihu zasáhnout, tak budou čekat, až dojde k nejhoršímu a časem možná si budou muset pokleknout, jak jsem to viděl v USA.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání