Událost se odehrála během jízdy mezi stanicemi Rohatec - Zastávka a Hodonín. Útočník poškozeného násilím vytáhl ze sedadla, aby pak do ležícího muže v uličce opakovaně silně kopnul. Když se navíc invalida z posledních sil postavil, udeřil ho surovec i do obličeje. Pachatel z vlaku vystoupil na další zastávce v Hodoníně.

Video
Video se připravuje ...

Agresor napadl a zranil invalidu ve vlaku, policie hledá dva svědky. Policie ČR

„Bohužel napadený muž policistům útok ohlásil až s velkým časovým odstupem. To ale až poté, kdy byl pro své zranění nucen vyhledat lékařské ošetření na chirurgické ambulanci a skončil navíc na měsíc v pracovní neschopnosti,“ řekl policejní mluvčí Petr Vala.

Kriminalisté hledají dva svědky

Přestože časová ztráta nehrála policistům příliš do karet, podařilo se jim nakonec získat kamerové záznamy. „Na videu jsou zachyceni dva důležití svědci, kteří se v inkriminovanou dobu nacházeli v bezprostřední blízkosti surového napadení. Tito muži pak by svou případnou svědeckou výpovědí mohli významným způsobem přispět k objasnění celé věci,“ obrátil se mluvčí na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po bezcitném útočníkovi. Tomu hrozí až tři roky vězení za výtržnictví a ublížení na zdraví.

Fotogalerie
3 fotografie