Sepětí s přírodou dohnané k dokonalosti a k té nejdoslovnější doslovnosti. Tak by se dalo popsat bydlení Dity Hořínkové, která našla svůj domov v Praze kousek od Karlova náměstí. Těžko uvěřit, že jenom kousek od ruchu ulice se skrývá atypicky zařízený byt, ve kterém si člověk připadá téměř jako na venkově. Za svou originalitu vděčí nevšedním dekoracím, které tvoří stromy, nebo krb, u kterého si herečka s manželem a dvěma syny prý rádi opékají špekáčky. Jejími ratolestmi jsou mimochodem známé dětské herecké hvězdy Filip Antonio (17), známý z komedie Líbáš jako Bůh a Líbáš jako ďábel, a Viktor Antonio (11), který se objevil v pohádce Anděl Páně 2 či v seriálu Modrý kód.

Některá zákoutí jejich bydla vypadají snově, jiná zase jako vystřižená z džungle… to ovšem u herečky, která na prknech Divadla Hybernia ztvárňuje v muzikálu Tarzan gorilí maminku Kalu, asi nikoho nepřekvapí. Nabízí se otázka, zda všechny ty stromy s listnatými větvemi jsou skutečné, anebo jde o umělé dřeviny. „Kmeny jsou, nebo spíš byly živé, listí z nich už samozřejmě opadalo, takže to, co na nich je nyní, je umělé, propletené živou voděnkou. Milujeme přírodu a zeleň, a i když to u nás může někomu připadat až příliš barevné, nám to takhle vyhovuje, cítíme se tu dobře. Tohle jsme prostě my, moderní sterilní interiéry nám nic neříkají,“ nechala se slyšet Hořínková pro iDnes.

VIDEO: Bydlení s Markétou Mayerovou: Jak bydlí Honza Kříž?

Video
Video se připravuje ...

Bydlení s Markétou Mayerovou: Jak bydlí Honza Kříž? Videohub

Byt je poměrně velký a v podstatě jsou to byty dva. Hereččin manžel totiž při jeho stavbě a úpravách počítal s eventualitou, že časem by se do něj mohli „na vejminek“ přistěhovat jeho rodiče. Jsou zde dvě kuchyně i dvě koupelny, ložnice s houpačkou a dětský pokojík, ale také předsíň s vestavěnou skříní, obývací pokoj s velikým gaučem či jakási komora vedle kuchyně, kde měla být původně místnost na čaj a meditace. Nakonec je zde však kamenem obložená malá ložnice, kam nedoléhá hluk z nedalekého baru. Zdi tu zdobí fotky rodinných příslušníků i jejich karikatury, svatební portrét visí i nad klavírem, který dostal hudebně nadaný Filip ke svým pátým narozeninám.

Všechno působí téměř až divadelním dojmem, jako kulisy – se spoustou světélek. „Těmi jsme přímo posedlí, protože umějí vykouzlit nádhernou atmosféru ráno i večer, stejně jako v divadle. Jednou jsme to počítali a vyšlo nám, že jich je tu asi devadesát sedm,“ usmívá se Hořínková. Na její pohádkové bydlení, které je součástí hostelu a penzionu, jenž vede právě Ditin manžel, se můžete podívat do naší galerie. Rozhodně jde o pozoruhodný architektonický kousek…
Fotogalerie
46 fotografií