Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejkontroverznější momenty „čtyřicátnice“ Meghan: Megxit, šikana, rozhazování peněz a lži o Harrym! 

/
  • Meghan Markle slaví 40. narozeniny
    4. srpna 2021 ● 05:00

    Meghan Markleová tento týden oslaví své 40. narozeniny. Připomeňte si nejkontroverznější momenty vévodkyně ze Sussexu, kterými rozvášnila monarchy za velkou louží i celý svět.

  • 1.

    Předsvatební pláč

    Nikdo z fanoušků královské rodiny zřejmě nezapomene na kauzu šatů květinových dívek na svatbě vévodů ze Sussexu. Rozmazlená a nespokojená Meghan měla údajně dohnat svou budoucí švagrovou Kate Middletonovou (39) k slzám. Podle Markleové to ale bylo přesně naopak.

     „Nechci, aby to vyznělo špatně, byl to náročný týden (příprav). Ona se rozzlobila, pak se mi ale omluvila,“ řekla Meghan v březnovém rozhovoru s Oprah Winfreyovou. „Koupila mi květiny a přinesla omluvný vzkaz,“ dodala. „Rozplakalo mě to, hodně mě to zasáhlo,“ přiznala Meghan s tím, že je v šoku, že se tento „příběh“ dostal na veřejnost zcela převrácen.

  • 2.

    Drahý těhotenský večírek

    Pár měsíců před narozením Archieho (2) se Meghan vydala soukromým tryskáčem na tzv. baby shower neboli těhotenskou párty do New Yorku. Oslava se konala v luxusním hotelu The Mark, večeře ve vyhlášené restauraci Polo, kde stojí jídlo klidně deset tisíc, a jen taková květinová výzdoba přišla na několik desítek tisíc korun.

     

    Mezi hosty byla například tenistka a Meghanina kamarádka Serena Williamsová, která nechyběla ani na královské svatbě, manželka George Clooneyho, právnička Amal, nebo její kolegyně ze seriálu Suits Abigail Spencerová. Opulentní oslava pro nenarozeného Sussexe vyšla na odhadovaných 430 tisíc dolarů, v přepočtu téměř 10 milionů korun.

  • 3.

    Odloučená rodina

    Těsně před královskou svatbou v roce 2018 zinscenoval Meghanin otec Thomas Markle (76) paparazzi fotky, údajně aby se veřejnosti ukázal v lepším světle. Thomas se nakonec kvůli prodělanému infarktu nemohl zúčastnit svatby a dovést svou holčičku k oltáři, což byla pro Meghan zřejmě poslední kapka a nad otcem zlomila hůl. Od svého velkého dne s ním nemluvila a odmítá ho seznámit se svými dětmi Archiem a Lilibet.

     

    Dobré vztahy nemá vévodkyně ze Sussexu ani se svými nevlastními sourozenci Thomasem Marklem Jr. a Samanthou Markleovou, která ji šikanuje na sociálních sítích. Meghan vychází pouze se svou matkou Doriou.

  • 4.

    Vysoká fluktuace zaměstnanců

    Během Meghanina poměrně krátkého působení v předních řadách britské monarchie se v její kanceláři vystřídalo nepřeberné množství přímých podřízených, osobními rádci a asistenty počínaje a nespokojenými chůvami konče.

     

    Časté střídání zaměstnanců údajně pokračovalo i po Megxitu, odcházely další zbědované chůvy, komunikační rádci i služebnictvo, které opečovávalo jejich milionářské sídlo v Kalifornii.

  • 5.

    Šikana v paláci

    Jedním ze stěžejních důvodů vysoké fluktuace zaměstnanců by mohla být údajná šikana na pracovišti. Pár dní před odvysíláním rozhovoru s Oprah se nejmenovaný zdroj z paláce svěřil s údajným „bossingem“. Dva vysoce postavení zaměstnanci paláce si prý měli postěžovat, že je dotyčná šikanovala, další již bývalý zaměstnanec mluvil o ponižování celého personálu. Mluvčí Sussexů označil tvrzení za naprostou lež, Meghan si měla od paláce vyžádat důkazy.

  • 6.

    Megxit

    V lednu 2020 vévodové ze Sussexu oznámili světu, že se chtějí vzdát role předních členů královské rodiny. Hlavními důvody tzv. Megxitu byla kýžená finanční nezávislost a ochrana jejich potomka Archieho. Princ Harry v dubnovém rozhovoru s Oprah některé důvody rozvedl a odhalil jiné. Přiznal, že ho k rozvázání pracovních vztahů s rodinou dohnaly také Meghaniny znepokojující myšlenky na sebevraždu.

  • 7.

    Rozhovor s Oprah

    Po vzoru princezny Diany (†36) se princ Harry a Meghan Markleová rozhodli podat americké moderátorce Oprah Winfreyové (67) velmi osobní interview o životě za zdmi paláce a odchodu z Británie. Už jen samotný akt pobouřil královskou rodinu a jejich oddané fanoušky, některá témata rozhovoru pak byla natolik explozivní, že na nablýskané fasádě britské monarchie zanechaly hluboké trhliny.

  • 8.

    Kdo je Harry?

    V rozhovoru Meghan tvrdila, že se nikdy nepídila po tom, co znamená být součástí monarchie. „Byla jsem naivní,“ řekla Winfreyové. V minulosti zase uvedla, že se o královskou rodinu nikdy příliš nezajímala a po schůzce naslepo, jež jí navždy změnila život, si o Harrym a jeho životě nezjišťovala žádné informace.

     

    Blízká přítelkyně vévodkyně s tím nesouhlasí. Pro publikaci knihy Hledání pravdy, pojednávající o vévodech ze Sussexu a jejich odchodu z řad seniorních členů monarchie, uvedla, že Meghan byla odjakživa fascinovaná královskou rodinou a toužila být „Dianou 2.0.“ Ve své sbírce měla kontroverzní knížku o Harryho matce Diana: Její pravdivý příběh spisovatele Andrewa Mortona. Před vstupem do monarchie také probrala na svém dnes již neaktivním blogu královskou svatbu vévodů z Cambridge.

  • 9.

    Tajná svatba

    Dalším šokujícím přiznáním v interview s Oprah byla druhá svatba, jež proběhla v zahradách Kensingtonského paláce jen pár dní před tou „oficiální“. „Nikdo nevěděl, že jsme se už vzali. Zavolali jsme arcibiskupovi a řekli mu, že tahle velkolepá podívaná je určená hlavně světu a že my chceme, aby náš sňatek byl jenom náš,“ vysvětlila vévodkyně.

     

    Arcibiskup pár dní po odvysílání interview vyvrátil, že by ona tajná výměna slibů měla jakoukoliv právní váhu. Jinak hovoří i zveřejněný oddací list, datum oddání totiž souhlasí s datem velkolepé podívané pro zbytek světa.

  • 10.

    Zákaz cestování

    „Nemohla jsem jen tak někam jet... Když jsem se k té rodině připojila, bylo to naposledy, co jsem viděla svůj pas, svůj řidičský průkaz, svoje klíče. Myslím tím do té doby, než jsme odešli. Všechno jsem musela odevzdat, nic z toho jsem neviděla,“ postěžovala si vévodkyně v rozhovoru.

     

    Jak se ale dozvídáme v kapitole o drahé těhotenské párty, Meghan mohla v roce 2019 svobodně vycestovat do New Yorku. Ostatně spolu s manželem se během svého působení v královské rodině vydali na spoustu pracovních a soukromých cest.

  • 11.

    Titul pro Archieho

    Manželé v rozhovoru promluvili o rasismu v paláci. Královská rodina si podle Meghan nepřála, aby se Archie stal princem, protože panovaly obavy, „jak tmavá může být jeho pokožka, když se narodí,“ řekla Meghan. Archieho neotitulování však nemá nic společného s barvou kůže.

     

    Tradice udělování titulů se řídí zákonem krále Jiřího V. z roku 1917, podle nějž připadá titul prince nebo princezny pouze nejstaršímu potomkovi přímého následníka trůnu, v tomto případě princi Georgovi, synovi prince Williama. Královna tento zákon později pozměnila, čímž tituly získali i jeho sourozenci Charlotte a Louis. Archie se ovšem princem a Jeho královskou Výsostí může stát pouze v případě, usedne-li na trůn princ Charles.

  • 12.

    VIDEO

    VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

    Video
    Video se připravuje ...

    Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

  • 13.

    GALERIE

    Fotogalerie
    124 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

Milla: No spoustu věcí si rozhodovat můžete,samozřejmě.S vyjadřováním vlastního názoru je to různé-jedna věc je zveřejňovat a druhá věc je na co ten názor máte.Je to brané jako služba národu a jedna z hlavních věcí čeho se člen královské rodiny dopustit nesmí je udělat něco co by jakkoli rozdělilo veřejnost protože mají prostě zastupovat všechny obyvatele a bere se to velice vážně.Samé příkazy a zákazy-nevím konkrétně co máte na mysli,ovšem debatovat o tvrdém omezování v situaci kdy se např.Harry osobně potácel na ulici mírně řečeno zlitý,šel na maškarní v uniformě Afrika-korpsu a hlavně-vyváděl v hotelu v Las Vegas nahý a nechal se u toho fotit?Co má tedy vlastně zakázané?Že někdo působí na někoho sympaticky(a mile)neznamená že takový je.Zrovna jako fakt že stojí při manželce pevně a s láskou v situaci kdy dotyčná lže,napadá neprávem ostatní členy rodiny a požaduje něco co je jasně v rozporu se statusem královské rodiny není zrovna klad.Dovolil bych si poznámku že Meghan neměla bohužel nikdy nejmenší snahu mezi ně zapadnout a pochopit co je třeba,nikdo po ní nechtěl přece nic víc než co dodržují ostatní.

(04. 08. 2021 21:00)

spania: Kdo ví jak to všechno bylo a je...Nemyslím si,že je Meghan ta špatná.Působí na mně velice mile a sympaticky.Osobně bych taky nechtěla žít v té královské rodině,kde určitě jsou jen samé příka­zy,zá­kazy,­dodrž­ování všeho,kde nemůžete svobodně vyjádřit svůj názor,sami se rozho­dovat­,apod­.Harry je muž,který stojí pevně a s láskou při své manželce a to se mi moc líbí.

(04. 08. 2021 12:54)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy