Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Bachaře Romana (†50) zabila těžká nemoc: Zanechal po sobě tři dcery a ženu. Kolegové prosí o pomoc

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Czech News Center/Jan Zázvorka)
Autor: VaB - 
2. srpna 2021
05:13

Příslušník Vězeňské služby Roman Bradáč po krátké zákeřné nemoci odešel do nebe. Zanechal po sobě tři dcery a manželku. Kolegové chtějí rodině pomoci, založili proto transparentní účet. Na Romana všichni vzpomínají v dobrém, byl pro ně legendou.

Nezávislý odborový svaz Policie ČR společně s ředitelem Věznice Odolov Tomášem Kubínem vyhlásili veřejnou sbírku na podporu rodiny zesnulého kolegy Romana Bradáče. Ten zemřel po krátké těžké nemoci 12. února letošního roku ve věku nedožitých 51 let.

„Jeho nejbližším, manželce a třem dcerám bychom rádi v těžkých chvílích pomohli. Pro milovanou rodinu našeho kolegy a kamaráda už život nebude jako dřív,“ píšou kolegové. Tatínka a manžela jim nevrátí, ale chtějí jim pomoci alespoň finančně.

Na Romana všichni vzpomínají v dobrém a s láskou. „Jeho jméno rezonuje zdmi mnoha věznic, ve kterých odsloužil téměř 25 let. Ač fyzicky nebyl velkým mužem, byl určitě nepřehlédnutelnou osobností,“ popisují kolegu.

Ten si prošel hned několika věznicemi, hodnostmi i postaveními. Začínal v pankrácké věznici jako strážný, poté se z něj stal dozorce a vedoucí oddělení výkonu vazby a trestu. Po krátké pauze se vrátil zpět do vězeňství, nastoupil v Pardubicích, pak pracoval v Horním Slavkově. Posledním místem, kde sloužil, byla věznice Odolov.

„Pro mnohé z kolegů, které Roman na své dlouhé profesní pouti potkal, se stal legendou. Vážili jsme si ho pro jeho neocenitelné zkušenosti, ať už se týkaly přímé práce s vězni, jeho předvídavostí a postřehu nebo znalostí předpisů a znalostí,“ dodali kolegové.

Rodinu „bachaře“, který k životu přistupoval s pokorou, můžete podpořit zde.

renalek ( 2. srpna 2021 06:01 )

Divím se Plesku,že píše o něm s úctou ale zároveň ho nazývá ,,bachařem,, mukelskou hantýrkou! Co kdyby ste napsali příslušník Vězeňské služby???

Zobrazit celou diskusi