Seniorku telefonát vzbudil v půl jedné ráno. Rozespalá vyděšeně poslouchala, jaké neštěstí se to stalo. „Volající se představil jako ošetřující lékař jejího příbuzného, který měl způsobit dopravní nehodu. Při nehodě se měl zranit, nemohl mluvit a již údajně spal,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Pak to přišlo, „lékař“ tvrdil, že se seniorčin vnuk dohodl s majitelem vozu, který naboural, že mu vykompenzuje škodu částkou 120 tisíc korun. Jenže ty nemá…

Přišla o úspory

Stařenka hned ráno běžela do banky a vybrala své životní úspory. Sotva se vrátila domů, už se o ně hlásil falešný doktor. Dokonce už čekal před vchodem do domu. „Žena mu předala obálku s penězi a muž rychlou chůzí z místa odešel,“ řekla Hokrová.

Až poté nebožačka zjistila, že příbuzní jsou všichni v pořádku a ona naletěla podvodníkovi. Toho ale zachytila bezpečnostní kamera těsně před předávkou peněz. Teď ho hledá policie.  

Podvodníci bez svědomí

S oblibou se zaměřují na důvěřivé a zranitelné seniory. Často se vydávají za vnoučata v nesnázích, nebo jejich kamarády. Z důchodců mámí peníze, přidávají i smyšlené srdceryvné historky o finanční nouzi. Je důležité, aby oslovení hned informovali příbuzné a policii. A to i v případě, že podvod sami odhalí a požadované peníze nikomu nepředají.

Další oblíbená témata podvodníků jsou přeplatky za energie, prodej různých věcí, výhra v soutěži, nabídky oprav nemovitostí či náhlá nouze, nejčastěji požadavek, že podvodník potřebuje zapít léky. Senioři by takovéto cizí lidi vůbec neměli pouštět do bytu. Důležité je opět vyrozumět policii.

VIDEO: Podvodníci vymámili ze seniorek úspory.

Video
Video se připravuje ...

Podvodníci vymámili ze seniorek úspory! tv JOJ