„Udělám v remosce jak koláč, tak kachnu nebo kuře,“ chválí si český vynález Eva Vlčková, která si ji bere i na výlety po Česku, když mají ubytování bez jídla. „Lze ji vzít kamkoliv s sebou. Troubu jen tak nesbalím. Je to řešení a úspora místa, času a energie,“ říká.

Na chatě je podle ní výhoda, že nemusí starší stavení renovovat a upravovat kvůli zabudování sporáku. Jednoduše stačí remosku sbalit do kufru auta a můžete celý víkend či dovolenou vařit, co a kde se vám zlíbí.

Připravit se v ní podle Evy Vlčkové dá jakékoliv jídlo. Vždy záleží pouze na šikovnosti a představivosti kuchaře. Jedním z nejoblíbenějších je v její rodině kachna na černém pivě. „Je to super recept hlavně do kempu, protože cibuli a pivo si koupí člověk úplně všude,“ vysvětluje. Vyzkoušené má i pečení rychlých koláčů k odpolední kávě.

Kachna na černém pivu

Nakrájíme kilo cibule a dáme do remosky, na ni položíme osolené a okmínované díly kachny, podlijeme půlkou černého piva. Podle velikosti dílů masa po 45 až 60 minutách pečení dolijeme druhou polovinu piva a dopečeme do měkka. Stejným způsobem lze udělat i kuře nebo špekáčky. K buřtíkům můžete přidat i rajčatový protlak.

Pozor! Už v pátek ZDARMA v tištěném Blesku nová kuchařka Dobroty z Remosky.

Fotogalerie
4 fotografie

VIDEO: Jednoduchý recept na masové karbanátky

Video
Video se připravuje ...

Jednoduchý recept na masové karbanátky Videohub/recepty