Americká nakladatelství se přebíjela v tom, kdo princi Harrymu a jeho manželce Meghan Markleové (39) nabídne víc peněz za tituly nesoucí jejich jména. Dražbu nakonec vyhrálo nakladatelství Penguin Random House.

Finální sumička za spolupráci s vévodou ze Sussexu je však stále v řešení. Podle listu Daily Mail, který se odkazuje na zdroj z princova okolí, počáteční záloha ve výši 400 milionů Kč vlivem různých faktorů průběžně roste a může se vyšplhat na dvojnásobek.

Dohoda přitom nečítá jednu, ale rovnou čtyři knihy a sepsání jedné z nich by se měla chopit Meghan. Osobní zpověď bývalé americké herečky o útrapách za zdmi Buckinghamského paláce by ale čtenáři vyhlížet neměli, vévodkyně plánuje sepsat „wellness průvodce“. O čem budou další dvě knihy z chystaného balíčku z pera Sussexů, prozatím není jasné. Jedno z děl by však mělo vyjít až po královnině smrti.

„Finální dohoda hovoří o čtyřech knihách, z nichž jednu napíše po smrti své babičky,“ prozradil zasvěcený zdroj. „Nedostatek informací ale zcela jistě povede k debatě, jaká esa mu zbyla v rukávu. Co ještě má? Na koho se zaměří? Samotná myšlenka na to, že čeká na skonání panovnice, může působit velmi nevkusně,“ dodal zdroj.

První kniha vévody ze Sussexu bude pojednávat o jeho těžkém dospívání před zraky celého světa. „Princ nabídne upřímný a podmanivý osobní portrét, takový, který ukáže čtenářům, že za vším, co si myslí, že znají, leží inspirativní, odvážný a povznášející lidský příběh," stojí v tiskové zprávě.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Fotogalerie
100 fotografií