Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hlava na hlavě a žádné roušky: Mládež v Anglii si užívá rozvolnění, sílící epidemii neřeší

Autor: tsv - 
24. července 2021
12:05

V Británii se již nějakou dobu mohou lidé účastnit všelijakých veřejných akcí, chodit do kaváren a restaurací, divadel, kin i na sportovní zápasy ve stadionech. Účast sice rouškami podmíněná není, stále jsou ale všude, kam se podíváte. V kabelkách, na stolech, pod bradou nebo řádně nasazené, lidé se zatím s rouškami plně nerozloučili ani v „osvobozené“ Británii. To však neplatí pro čtyřdenní hudební festival Latitude, kde jako by se člověk ocitl zpět v době „bezcovidové“.

Před vstupem do areálu festivalu odevzdáte negativní test na koronavirus a vstupenku. Dvě věci, které stačí k dočasnému návratu do doby před pandemií. Davy se srocují kolem stanů a před podiem, lidé dodržují maximálně dvaceticentimetrové rozestupy a roušky? Na ty už tady každý dávno zapomněl.

Podle reportéra britského serveru Mirror Marka Jefferiese vzbuzovaly nechráněné davy nejprve v člověku jakýsi pocit úzkosti. Po chvíli bezstarostného tančení a pití se však odváže každý a naopak nalezne krásu ve světě, který nabízí stejnou atmosféru, na jakou jsme tehdy bývali všichni zvyklí – pohodovou a klidnou. Hudba křičí z reproduktorů, skupinky nadšenců zpívají spolu se zpěváky na podiu, tancují, pijí a smějí se. Známky covidu nikde, panuje jen euforie a svoboda.

Jefferies na místě pozoruje jen pár jedinců, kteří se zdráhají dostat se do příliš blízkého kontaktu s ostatními účastníky. Kotel pod podiem není tak přeplněný, jako bylo dřív zvykem. A není v něm ani stopy po typických bitkách opilých fanoušků. S přibývajícími hodinami a promilemi alkoholu v krvi ale ztrácejí zábrany i ti nejbojácnější.

Před vstupem na festival měl sám reportér jisté pochybnosti. „Mohla by tahle akce zase způsobit super šíření? Jaké to bude stát mezi lidmi pobíhajícími bez roušek po tolika měsících omezování a zahalování se i na cestě pro pouhou kávu?.“ V hlavě mu lítalo nespočet úzkostlivých myšlenek, po dni stráveném na festivalu si už ale sám sebe dokáže bez problému představit v kotli – tančícího, opilého a bez zábran. Tohle je krása nově nabyté dočasné svobody.

Video  Angličané nenávidí buzeraci, říká o masivním rozvolnění Čech žijící v Londýně. A co nemocnice?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

jajas ( 24. července 2021 18:38 )

Já si zvykl už teď, takže nešílím při rozvolnění jako blázen. Žiju stále tak jak jsem žil, byl jsem na dovolené, chodím do práce, s rodinou na výlety, do ZOO na hrady a zámky, zaplavat si, na běžky, do obchodu , dělám si na zahradě, věnuju se mým psům, chodím na grilovačky nebo návštěvy ke známým a přátelům. Podle toho jak je co momentálně otevřeno. Takže já se s tím žít už naučil protože je i mi jasné, že to svinstvo tady bude déle, než jsme si mysleli. Nikdo mne doma nezavřel a proto tak nešílím.

jajas ( 24. července 2021 18:33 )


No tak jak je vidět, i anglická vláda kecá, pokud říká že je u nich delta! A pokud žiješ v Londýně, tak co že sis našla diskusi na nějakém Blesku....? Žij si a nekafrej nám tady do toho. Ale jinak jsi pobavila....alespoň tedy mne!

latecia ( 24. července 2021 17:24 )

A dusevni zdravi jde do kopru, zvlast u mladych pokud je odriznete od spolecnosti, moznost se seznamit, poznavat svet...proto je hodne sebevrazd, ale vas to vubec nezajima, vy sedite doma na ***i a tresete se jak ratlici protoze vyrobci vakcin vam melou do hlavy sracky typu 'nebezpecna Delta' a dalsi mutace, vsechno je to o vydelcich, proto i vyrobci vakcin spustili do eteru vir, a spousti i dalsi mutace. A pokud se jednoho dne nekdo rozhodne vas zlikvidovat do jednoho, nebo preprogramovat, vytvori (neni treba znalosti chemika, jsou na to pristroje) naprogramovany vir. Ale zrovnatak vas muze prejet za tyden auto, muzete dostat infarkt, proto je treba si uzivat kazdeho okamziku, a ne se krcit doma. Jestli vam to krceni doma vyhovuje jste cvoci zrali na leceni.

Vzkaz pro ratliky: Ziju v Londyne, nikdy jsem se s nikym kdo tezce prodelal virus nesetkala, a ani zadna Delta tu neradila.

latecia ( 24. července 2021 17:15 )

No jestli cekate ze mladi budou nekolik let doma zavreni tak mate nejake dost nerealne predstavy. Do dvou mesicu bude dalsi lockdown, a pak dalsi, koli, 10 let? Si zvyknete na to ze to tu bude s nama uz naporad. Cim driv se to promori, tim lip. Jina cesta neni, kdyz vakciny funguji jen castecne, a kdovi jak dlouho.

jajas ( 24. července 2021 14:22 )

Takže mladí angláni epidemii neřeší.....do té doby, než jim tzv.zase zatrhnou tipec, to budou zase řešit nějakýma demonstracema, hlavně že mají tolik nakažených, že není kdo by doplňoval zboží do obchodů, za chvíli se už nebude ani zboží dodávat do obchodů, protože je nebude mít kdo vyrábět.....pan premiér je v kranténě, ten má všeho dostatek a určitě je spokojený, jak se mu ti lidi promořují (a ti staří umírají, to mu bylo od počátku fuk), až ale nebude mít kdo se starat o nemocné v nemocnici, to teprve bude zajímavé. Takže počkáme, co kam až to ti angláni dovedou....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa