Poslední rozloučení s populárním slovenským hercem a humoristou, který se do srdcí diváků zapsal ve dvojici s Júliem Satinským (†61), se konalo ve středu odpoledne v bratislavském krematoriu. Mezi prvními podle reportérů Nového Času dorazila Lasicova mladší dcera Žofia (36). Po ní přišla švagrová zesnulého, herečka Emília Vášáryová (79). Následovala ji druhá Lasicova dcera Hana (40) s rodinou a po pár minutách se objevila vdova Magda Vášáryová (72).

Náhlá smrt

Krásné paní sládkové z filmových Postřižin v černém klobouku a s respirátorem téže barvy vykouzlil úsměv na tváři až Bolek Polívka (71), jehož s Lasicou pojilo nejen profesní přátelství. „Bylo to tak nečekané - před námi bylo spoustu divadelních plánů, těšili jsme se, až společně s ním zahájíme příští sezonu…“ okomentoval Polívka nečekanou smrt svého kamaráda. Milan Lasica, jak známo, zemřel náhle během nedělního koncertu v bratislavském Studiu L+S poté, co dozpíval píseň Ja som optimista a klaněl se divákům.

Zadním vchodem

Na přísně tajné rozlučce byl i kapelník orchestru Bratislava Hot Serenaders Juraj Bartoš. To on stál po Lasicově boku jako první, když mu selhávalo srdce. Samotný obřad trval asi tři čtvrtě hodiny. Hned po jeho skončení odešla rodina zadním vchodem.

VIDEO: Černý víkend českého šoubyznysu, zemřeli Milan Lasica, František Nedvěd a zakladatel kapely Argema.

Video
Video se připravuje ...

Černý víkend českého šoubyznysu, zemřeli Milan Lasica, František Nedvěd a zakladatel kapely Argema. Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
114 fotografií