Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Muž nakažený covidem se převlékl za muslimskou manželku a snažil se odletět. Lest ale nevyšla

Autor: Darina Jíchová - 
23. července 2021
07:17

Na letišti v indonéské metropoli Jakarta došlo k zvláštnímu případu, muž, u kterého se potvrdil covid-19, se dostal na palubu letadla směřujícího do jeho domovského města. Nakažený na to šel opravdu svérázně, převlékl se do nikábu a prokázal se manželčiným průkazem, pozorné letušce ale neunikl, uvedl list Daily Mail.

Jméno muže nebylo zveřejněné, v tisku se o něm mluví jako o DW, u muže PCR testy potvrdily covid-19, jeho manželka měla ale výsledek negativní. To se DW rozhodl využít, na letiště dorazil v jejím nikábu, jde o tradiční oděv muslimských žen, u kterého zůstávají odkryté pouze oči. V převleku se pokusil dostat na palubu letu aerolinek Citilink do města Ternate.

Přes pasovou kontrolu s manželčinými doklady přešel v pořádku, dostal se až do letadla. Jeho husarský kousek by mu možná i prošel, kdyby v nikábu vydržel celý let, jenže zhruba v půli cesty se šel převléct na záchod. To neuniklo pozorné letušce.

Na letišti na muže čekala policie

Ta vyčkala a nahlásila ho vedení letiště a jeho ochrance, muž byl zadržen, jen co vystoupil z letadla. Ochranka ho odvedla na testy, které potvrdily nákazu. „Kontaktovali jsme kolegy z Ternate, kteří si pro nakaženého přijeli a evakuovali ho v ochranném oděvu z letiště, odvezli ho do jeho domu, kde bude v izolaci a pod dohledem policie,“ komentoval případ šéf letištní „covidové“ jednotky Muhammad Arif Ganí.

Jen co skončí jeho izolace a testy ukážou negativní výsledek, čeká muže obvinění z hrubého porušení restrikcí spojených s pandemií. Ganí dodal, že se na letištích po tomto incidentu zpřísnily kontroly. Indonésie se v tuto chvíli potýká s náporem nové vlny covidu-19, který způsobila nakažlivější varianta delta. Země je v tuto chvíli považovaná za asijské epicentrum. Denně přibývají desítky tisíc nových případů.

Video  Angličané nenávidí buzeraci, říká o masivním rozvolnění Čech žijící v Londýně. A co nemocnice?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa