Poslední rozloučení se uskuteční tuto sobotu od 11 hodin ve velké síni strašnického krematoria v Praze. Obřad pro rodinu a nejbližší bude probíhat přibližně hodinu. Následně bude síň otevřena pro veřejnost. „V tom, kdo promluví nad rakví, nemáme ještě jasno. Ale nikdo z rodiny to nebude. Nezvládli bychom to… Jsme uvnitř napadrť,“ svěřil Aha! Vojta, který s tátou hrál i na jeho posledním koncertě v Olomouci.

S bratrem Frantou to prý vymysleli zatím následovně: Nejprve se z reproduktorů rozezní hlas Františka Nedvěda. Pak smuteční hosté uslyší jeho duet se synem Vojtou z raných let. Zazní také písnička, kterou tátovi složil syn František. A potom se rozhodli pustit jeho oblíbeného kanadského písničkáře Gordona Lightfoota (82). „Táta ho miloval, převzal pár jeho písniček, stejně jako před ním Elvis Presley nebo Johnny Cash,“ prozradil Vojta.

Z amplionu by měl samozřejmě zaznít také hlas Františkova bratra Jana Nedvěda (73). Vojta má ale velký problém. Rád by, aby se síní rozléhaly hity bratří Nedvědů, jako jsou Stánky, Růže z papíru či Na břehu řeky Sázavy. Ale… „Nejde to! Byla by to pro nás taková jistá smrt. Nejsme ze železa. A já vím zcela jistě, že už bych je nebyl schopen na vystoupeních hrát. Určitě aspoň pár let. A to si tátovi fanoušci nezaslouží,“ vysvětlil Vojta.

Přijde i bratr Honza? To nikdo neví…

Zda se na pohřbu objeví i Jan Nedvěd, není dosud jisté. Od Františkovy smrti o sobě nedal vědět. „Jan? Zatím jsme s ním nemluvili…“ prohlásila v úterním rozhovoru pro TN.cz vdova Marie Nedvědová s tím, že z rodiny komunikuje Honza jen se svou a Františkovou sestrou Lídou.

VIDEO: Černý víkend českého šoubyznysu, zemřeli Milan Lasica, František Nedvěd a zakladatel kapely Argema.

Video
Video se připravuje ...

Černý víkend českého šoubyznysu, zemřeli Milan Lasica, František Nedvěd a zakladatel kapely Argema. Petr Macek, Lukáš Červený

Kam ho pochovají

Františka Nedvěda uloží do rodinné hrobky na hřbitově v Jílovém u Prahy. „Je to kraj, který táta miloval, proto také žil v Lukách pod Medníkem. Praha pro něho nebyla,“ řekl Aha! syn Vojta.

Fotogalerie
42 fotografií