„Trestní stíhání bylo zahájeno 14. července pro zločin šíření poplašné zprávy. Jde celkem o šest skutků, které se nesou v podobném duchu. Tedy zveřejnění různých tvrzení typu ‚zastavme vakcinační holokaust‘ anebo příspěvek o úmrtí poloviny pacientů z domova důchodců,“ řekla deníku Valsamisová.

Iveta K. pracuje jako šéfka soukromé kliniky estetické medicíny. Její facebookový profil se hemží antivakcinačními příspěvky, na přelomu ledna a února žena uvedla, že v Ostravě došlo po vakcinaci k hromadným úmrtím.

Šéf serveru Manipulátoři.cz, který dezinformace vyvrací, Jan Cemper, na ženu v únoru podal trestní oznámení, nyní padlo i obvinění. „Jedná se zejména o hromadná úmrtí po vakcinaci. Je mi známo, že k nim došlo v Ostravě, o čemž jste byl prý již informován a údajně již případ řeší kriminální policie,“ citoval Cemper Křížovou z dopisu poslanci Lubomíru Volnému (Volný blok). Policie však žádná hromadná úmrtí neprověřovala.

Křížová podle deníku psala i na Nejvyšší státní zastupitelství, šéfovi České lékařské komory Milanu Kubkovi, tehdejší hlavní hygieničce Jarmile Rážové i starostovi Jindřichova Hradce Janu Mlčákovi. Proti obvinění zatím nepodala stížnost, podle serveru se to ale dá očekávat. Kvůli tomu, že čin spáchala v době nouzového stavu, jí hrozí až osmileté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) během bezregistračního očkovacího dne v pražském obchodním centru na Chodově (12. 7. 2021) Blesk - Nikola Forejtová

Fotogalerie
58 fotografií