K polízanici, která z prázdnin Vincentovi ukrojila dva týdny domácího léčení, došlo na chodníku křižovatky ulic Na Jarově a Pod Lipami na Žižkově. Na procházce s mámou a dědou se tam opřel o jeden ze sedmi těžkých železných sloupků.

„Opřel se o něj jen lehce, sloupek se ale vyvalil a překulil se mu na nohu,“ řekla maminka Lucie Cieslarová (41). „Nakřivo stojících, nedržících sloupků bylo na místě několik. Dopadlo to ještě dobře. Kdyby mu spadl na nohu z výšky, zlámalo by mu to všechny kosti,“ dodala. I tak museli hned do nemocnice.

Noha ho totiž hrozně bolela. „Na Bulovce mu udělali rentgen, našli zlomeninu palce a nohu zasádrovali,“ řeka paní Lucie. Tu štve, že měl Vincent zkažený začátek prázdnin jen kvůli tomu, že podle ní někdo odflákl práci. „

Měl jet za dědou a babičkou. Místo toho seděl doma a na poslední školní den musel jet v kočárku,“ vysvětlila. Od Technické správy komunikací, která má chodníky a vozovky na starost, požaduje odškodnění. „Škodní událost byla zaregistrována. Výsledek bude znám po posouzení pojišťovnou,“ sdělil za magistrátní firmu mluvčí Jiří Wolf.

My nic, my »muzikanti«?

Podle Technické správy komunikací může za špatné usazení patníku, který Vincenta zranil, třetí osoba. Ta měla sloupky poškodit. „Nenahlásila to a s největší pravděpodobností patník s ulomeným kotvícím trnem osadila zpět na místo,“ sdělil mluvčí Jiří Wolf. „Je velmi podivné, že by někdo zboural a znovu osadil tolik sloupků najednou. Pachatelem bude spíše silnější zima a nedostatečná údržba,“ nechce věřit této verzi Vincentova maminka Lucie.

Fotogalerie
5 fotografií