Pořádný šok čekal majitele Škody Superb, které nechal zaparkované na ulici v centru Prahy. Když se k němu totiž vrátil, nebylo na místě! Záhy vyšlo najevo, že auto někdo ukradl. Kamery zachytily zatím neznámého muže, jak vchází do domu. Tam si zatím neznámým způsobem klíče od auta opatřil. 

Když vyšel ven, držel je v ruce, stisknul knoflík dálkového ovládání a světla u před domem stojícího superbu se rázem rozblikala. Muž nastoupil a odjel. Zloděj je vysoké štíhlé postavy, může mu být kolem 30 let. Policisté po něm pátrají. „Pokud muže na přiloženém kamerovém záznamu poznáváte nebo máte jakoukoliv informaci, která by vedla k jeho vypátrání, kontaktujte prosím linku 158 nebo se obraťte na jakoukoliv služebnu Policie ČR,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Auto už se naštěstí našlo - jen pár dní po krádeži ho v Praze 3 objevili policisté, ačkoliv na superbu už byly jiné registrační značky. „Poté, co se ujistili, že se jedná opravdu o kradené vozidlo, se stáhli do ústraní, kontaktovali kolegy z kriminálky a vyčkávali, kdo se u auta objeví,“ popsal Hrdina.

Za několik minut k auto dorazili muž se ženou. Muž vyndal klíče od auta z kapsy a chystal se ho otevřít, když si najednou všiml policistů opodál. „Okamžitě proto klíče schoval a dělal, jako by k autu nepatřil. Policisté na nic nečekali a dvojici na místě omezili na osobní svobodě. Následným šetřením se ukázalo, že oba zadržení nemají přímou spojitost s pachatelem krádeže,“ dodal mluvčí.

„Vozidlo dvojice zakoupila nejspíš od pachatele krádeže za částku mezi 10 a 12 tisíci. Zatím nevíme, zda registrační značky vyměnil pachatel krádeže, nebo až osoby, které je od něj zakoupily,“ popsal Blesku Jakub Al-Rihani ze služby kriminální policie a vyšetřování, který se případem zabývá.

Auto se vrátilo šťastnému majiteli. Zloději, kterého policie hledá, hrozí až pětileté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Policisté hledají muže, který ukradl Škodu Superb. Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií