Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladá kulturistka zemřela při zpackané operaci k odstranění pocení: Klinika ani neměla potřebnou licenci!

Autor: rix - 
15. července 2021
18:11

Mladá mexická kulturistka zemřela při zpackané operaci, která ji měla zbavit pocení. Zákrok probíhal na zanedbané klinice. Šokující bylo, že personál prý ani neměl zkušenosti v podávání anestezie. Právě kvůli ní se nešťastnici zastavilo srdce.

Mladá kráska měla slušně nastartovanou kariéru v kulturistice. Na instagramu její dráhu sledovalo bezmála sto padesát tisíc fanoušků. Jedna věc ale Odalis Santos Menovou trápila. Za každou cenu se chtěla zbavit nadměrného pocení. To se dá odstranit operativně, tento zákrok je Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv schválen. Pocení má zmírnit až o 82 %, informoval Daily Star.

Menová se vydala na zákrok na mexickou kliniku. Krátce po podání anestezie ale náhle zemřela. Lékaři uvedli, že se pokusili udělat vše pro to, aby se kulturistku podařilo přivést zpět k životu, ale marně.

Zpráva po jejím úmrtí odhalila děsivou skutečnost. Anesteziolog, který měl dívku na starost, nebyl pro podobné zákroky vyškolen. Koroner ale také uvedl, že kombinace steroidů a anestetik mohla být pro fitness modelku smrtícím koktejlem. To stále nic neměnilo na tom, že mexické klinice chyběla potřebná licence. Menová dokonce měla po zákroku místní kliniku promovat na sociální síti.

Policie mezitím zahájila vyšetřování, smrt z nedbalosti přisuzuje místnímu anesteziologovi. Klinika se ale na jednu stranu brání tím, že Menová měla kvůli posilování v těle spoustu speciálních látek na tvorbu svalstva, o kterých lékaři nevěděli. „Lékaři se dívky zeptali, zdali užívá nějaké návykové látky, ona potvrdila, že ne,“ uvedla klinika v prohlášení.

Blízcí dívky jsou zdrceni. „Nevím, jak mám vyjádřit svůj smutek, budu tě navždy nosit u sebe,“ vyjádřil se její trenér Victor Gomez Carreno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání