Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž tvrdil, že je imunní proti hadímu jedu: Když se pokusil políbit kobru, uštkla ho do jazyka a zabila ho!

Autor: yks - 
18. července 2021
17:03

Filipínec  Bernardo Alvarez  z města Luzon měl pro strach uděláno a často čelil nebezpečí v podobě jedovatých hadů. Když se ale pokusil políbit smrtelně nebezpečnou kobru filipínskou, byl to jeho konec. Plaz ho uštkl do jazyka a on se bezvládně zhroutil k zemi. Než dorazili záchranáři, byl po smrti.

Bernardo Alvarez byl ve svém městě Mangaldan na Filipínách znám jako neohrožený lovec a krotitel nebezpečných plazů. Když se po pozemku souseda plazila v pátek smrtelně nebezpečná kobra filipínská, neváhal a vydal se mu na pomoc.O případu informovala filipínská média.

Sousedé byli vrcholně potěšení, když proslulý odborník na smrtící plazy zažehnal zase další nebezpečí od jejich dveří. Když ale Alvarez chtěl publiku ukázat, že hada klidně i políbí, rozzuřená kobra ho uštkla rovnou do jazyka.

Alvarez s výkřikem hada odhodil, zhroutil se k zemi a krátce poté zemřel. Zdravotníci pro něj už nemohli nic udělat. Rozzuření sousedi si alespoň vybili hněv na plazovi, kterého na místě umlátili. Svému hrdinovi už ale pomoci nemohli.

Bernardova sestra Teresa Oca řekla,že když na místo dorazil policista a lékař, pokoušeli se ho ještě oživovat. „Nebyli úspěšní, protože jed kobry byl příliš silný. Vůbec nevíme, jak se vyrovnáme s tím, co se mu stalo,“ svěřila se zdrceně s tím, že už plánují pohřeb.

Kobra filipínská bývá považována za jednoho z nejjedovatějších hadů na světě. Její jed paralyzuje dýchání obětí a kousnutí je zpravidla smrtelné.

ANOrozkradanidotaci ( 24. července 2021 11:00 )

Kandidát na Darvinovu cenu.

Zobrazit celou diskusi