Řidič podle svědků ve velké rychlosti najel do křižovatky, jenže nedal přednost citroenu s dvoučlennou posádkou. „Ten byl nárazem vymrštěn na chodník a přilehlý trávník, kde bylo v té chvíli pět chodců, z toho tři děti. Záchranáři převezli do nemocnice celkem pět osob, jednu se středně těžkými a zbývající s lehkými zraněními,“ popsal událost policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Viník nadýchal více než 2 promile, ještě dvě hodiny poté měl v krvi téměř jeden a půl promile alkoholu. Okresní soud Brno-venkov muže potrestal za řízení v opilosti, těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a také poškození obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.

Při nehodě bylo totiž poškozena přípojková skříň a tři desítky domácností zůstaly bez elektrické energie.

Do vězení nechci

„Moc toho lituji, ale nechci do vězení. Mám práci, škodu splatím,“ pronesl před odvolacím senátem Krajského soudu lámanou češtinou Badamkhand.

I tak musel vypomáhat tlumočník. „Sundejte si prosím roušku, není vám rozumět,“ řekla v jednu chvíli předsedkyně senátu Hana Kleinová.

Soud po krátkém jednání cizincovo odvolání zamítl, verdikt je pravomocný. „Udělený trest je přiměřený, vzhledem ke skutkovým okolnostem nebylo možné podmínku uložit,“ konstatovala soudkyně. Cizinec už uhradil škodu zraněným osobám. Zbývají nároky zdravotních pojišťoven, které soud odkázal k civilnímu soudu.

VIDEO: Opilý Ukrajinec smetl auto v protisměru.

Fotogalerie
5 fotografií