Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Oblíbenou jídelnu na Marjánce zachvátil požár: Zloději se tam vrací rabovat!

Autor: rix - 
13. července 2021
15:24

Závodní a školní jídelna v Kostelci nad Labem minulý týden vyhořela, zřejmě kvůli závadě na elektroinstalaci. Majitelé se od té doby snaží zachránit, co se dá. Bohužel neštěstí jiní využili k rabování, už třikrát jídelnu navštívili zloději!

Událost byla nahlášena 10. července krátce před 13:00. Podle mluvčí hasičů Terezy Fliegerové hořela výrobna potravin a stravovací provozovna o rozměrech 80 krát 30 metrů, oheň zasáhl celou střechu. Ještě před příjezdem hasičů budovu opustilo 12 zaměstnanců a 15 zákazníků, všichni vyvázli bez zranění.

Majitelé provozovny v současné době sbírají všechny síly na to, aby se jim způsobené škody podařilo odstranit a mohli tak pomalu obnovit chod této oblíbené jídelny. 

„Moc si vážíme vaší soustrasti a podpory. Nabízenou pomoc s vyklízením zatím musíme odmítat. Komplikovaná je záchrana drahé technologie kvůli statickému zajištění zbytků střešní konstrukce. Do objektu se zatím nesmí,“ uvedli správci na sociální síti. 

Majitelé tak odklízejí škody na vlastní nebezpečí. I přes jejich snahu a píli ale požár využili ku svému prospěchu zloději. Ti se do objektu už třikrát vloupali! „Závěrem se chci pozastavit nad tím, jak neštěstí využívají zoufalci k rabování, již jsme měli tři návštěvy,“ upozornili majitelé na Facebooku. „Kdo bude chtít opravdu pomoci, neváhejte nás kontaktovat,“ vyzvali majitelé.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání