Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na Karlovarsku ze záchodu vykoukla živá krajta: Chovatelka popsala útěk hada

Autor: Kateřina Moravcová - 
10. července 2021
15:09

Díra pod umyvadlem v panelákové koupelně jako úniková cesta. Zřejmě právě tudy se vydala krajta královská, která se pak odplazila o patro níž k sousedovi a po ránu na něj vykoukla ze záchodové mísy.

O neobvyklé události z Ostrova na Karlovarsku Blesk informoval ve čtvrtek. Nyní se ji jala vysvětlit sama chovatelka. Terárium s půlmetrovým hadím mládětem má postavené pod televizním stolkem ve své skromné garsonce. „Koukejte, jak je vše zabezpečené. Má tady úplně všechno, nic nechybí. I srdíčko,“ popsala reportérce Blesku majitelka krajty a ukázala při tom na plyšové srdce vedle terária.

Jak tedy mohl had utéct?

„Nechala jsem zřejmě terárko pootevřené a usnula jsem. Stalo se to ale jen jednou. Už neuteče,“ dušovala se a šla do koupelny k pravděpodobnému místu útěku. „Chybí tam dlaždička, která by obyčejně kryla stoupačky. Nevím, jestli to bylo tudy nebo přes uvolněný záchodový poklop,“ zamyslela se žena, která si hada ve zverimexu pořídila prý teprve nedávno.

Počítá s pokutou

Případem uniklé krajty se zabývá odbor životního prostředí města Ostrov. Ten bude rozhodovat i o výši pokuty, ženě hrozí až 100 tisíc korun. „S pokutou počítám, ale doufám, že bude jen okolo deseti tisíc,“ uvedla chovatelka.

Video  Blesk Podcast: Hlubočepská mamba byla k uštknutí donucená, tvrdí herpetolog Bublík  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

 

Jirik-ta ( 10. července 2021 17:24 )

zlatý komunisti

Zobrazit celou diskusi