Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Poslanci budou jednat o 300 korunách k důchodu. A Piráti chtějí obrat Babiše a Agrofert

Autor: ČTK - 
9. července 2021
11:00

Sněmovna by v pátek měla pokračovat v debatě o dodatečném zvýšení důchodů o 300 korun od ledna. Poslanci o tom rozhodli na návrh koaliční ČSSD při změnách programu nynější schůze. Opoziční Piráti neuspěli s požadavkem, aby se důchodová novela stala prvním bodem jednacího dne. Sněmovna tak nyní pokračuje ve finále sporné předlohy ODS o strhávání neuhrazených pokut za vybrané přestupky z dávek v hmotné nouzi.

Piráti neprosadili, aby dolní komora v pátek přednostně schvalovala předlohu o zrušení takzvaných kojeneckých ústavů. Po důchodové novele by Sněmovna měla na návrh sociálních demokratů schvalovat předlohu o zajišťování vozidel kvůli neuhrazeným pokutám.

Vládní důchodová novela o zvýšení penzí nad rámec zákonné valorizace je před druhým čtením. Ve sněmovním systému už jsou k ní dvě desítky poslaneckých pozměňovacích návrhů.

Patří mezi ně snaha předsedy KDU-ČSL Mariana Jurečky o snížení důchodů exponentů někdejšího komunistického režimu. Koalice Pirátů a Starostů chce zase důchodcům jednorázově přidat 1000 korun. Peníze chce získat úpravou zákona o střetu zájmů tak, aby zabránil společnostem, jejichž skutečným vlastníkem je člen vlády, čerpat veřejné peníze. Úprava míří na premiéra Andreje Babiše (ANO) a holding Agrofert.

LuCo ( 10. července 2021 19:43 )

Ten Babiš je ale potvora, Ne na manželku, ale na Piráty měl přepsat svůj majetek! A kdy konečně začne poslouchat toho nesvéprávného Bartoška?...Tolik radilů, kteří všechno umí udělat lépe a on

amgal ( 10. července 2021 09:07 )

Hlavně, když přepsal své podnikání na manželku

ebohun ( 9. července 2021 20:52 )

ebohun ( 9. července 2021 20:51 )

Seznam.
Ten zrzavý Kroupa se nám nějak vytratil, že?

hejhej ( 9. července 2021 19:21 )

strejda777:
Tupí piráti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa