Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šok v Ostrově na Karlovarsku: Na toaletě v paneláku byla živá krajta!

Autor: Kateřina Moravcová - 
8. července 2021
12:21

Den plný exotických zážitků mají za sebou strážníci a obyvatelé panelového domu z Ostrova na Karlovarsku. V úterý ráno byli přivoláni na odchyt hada v záchodové míse, o chvíli později honili leguána.

Šok musel zažít majitel bytu, který šel po ránu na svou toaletu. Zvedl prkénko a v tu ránu na něj vykoukl půlmetrový had. „Jednalo se o mládě krajty. Namotaná byla na okraji záchodové mísy, tam, kde se umisťují různá vonítka. Krajty mají vodu rády, takže se jí tam určitě líbilo,“ říká Hana Šimková ze záchranné stanice Ostrovský Macík.

Pro krajtu si k zvířecím záchranářům přišla majitelka ještě týž den večer. „Mezi řečí utrousila, že krajtu pohřešuje už delší dobu, pravděpodobně ale nikomu její ztrátu nenahlásila, což je chyba,“ dodává Šimková. Případ postoupili strážníci ke správnímu řízení a dalšímu prošetření. Za únik hada jí hrozí pokuta až 100 tisíc.

Podobně na tom bude i druhý chovatel, kterému uprchl leguán. Ještěr pobíhal po trávníku před stejným panelovým domem, ve kterém chvíli před tím strážníci vytahovali ze záchodu hada. Pozdvižení to bylo ohromné a obyvatelé domu na něj určitě jen tak nezapomenou.

Víte, že...

Leguán zelený může mít i s ocasem až 2 metry! Je obyvatelem lesních oblastí tropické Střední a Jižní Ameriky. Přebývá na vysokých stromech v blízkosti vodních ploch. Velmi dobře šplhá a plave.

Video  Blesk Podcast: Hlubočepská mamba byla k uštknutí donucená, tvrdí herpetolog Bublík  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Není to zdaleka poprvé, co se v české domácnosti objevil nezvaný host s rozeklaným jazykem. Další případy naleznete v galerii.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání