Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pártlová, »vodník« Dvořák i Patrasová mají svůj ráj: Chaty a chalupy slavných!

/
  • Pártlová, »vodník« Dvořák i Patrasová mají svůj ráj: Chaty a chalupy slavných!
    11. července 2021 ● 16:17

    Odpočinek na chatách a chalupách v lůně přírody daleko od městského ruchu začal být v posledních letech opět trendy. Jinak to nemají ani naše celebrity. Zpěvačka Martina Pártlová (42) má letní usedlost na jihu Čech a herečka Jaroslava Obermaierová (75) zase na Vysočině. Pojďte se podívat, kam ujíždějí z městské džungle a kde dobíjejí baterky…

  • 1.

    Josef Dvořák (79), herec - Český ráj

    Herec, který je známý nejen svými rolemi vodníků, si sám dal dohromady starou chalupu kousek od Českého ráje. Teď, když už je v důchodu, tam vlastně skoro bydlí. „Musím říct, že jsem se tu hodně nadřel. Chalupa byla prolezlá dřevomorkou, a tak jsme ji museli kompletně zrekonstruovat, což trvalo několik let. Ale co vám budu povídat – teď jsme šťastný a užíváme si klidu a přírody,“ přiznal sympatický herec.

  • 2.

    Štěpánka Decastelo (42), moderátorka - Slapy

    Úspěšná moderátorka a masérka má luxusní chatu na Slapech. „Chatu máme skoro u přehrady, hodně se tu koupeme a opalujeme. Přes léto chatu občas krátkodobě pronajímáme, ale jen výjimečně – nechceme si to tu nechat zničit,“ prozradila nám zrzavá dračice.

  • 3.

    Jaroslava Obermaierová (75), herečka - Vysočina

    Herečka a hvězda seriálu Ulice si už v mládí pořídila chalupu poblíž města Zruče nad Sázavou a pomalu si ji předělala k obrazu svému. „Máme tu velké pokoje, komoru a také kuchyň a obývák. Celé jsem to rekonstruovala, trvalo to přes třicet let, ale díky tomu tu teď se synem můžeme skoro bydlet. V Praze mám jen malý byt a tady si užívám lesa a přírody – lépe se mi tu dýchá,“ prozradila herečka.

  • 4.

    Martina Pártlová (42), zpěvačka - Jižní Čechy

    Pohledná blondýnka ráda jezdí na chatu svých rodičů, kde odpočívá a také si dopřává koupání v bazénu. „Mám to tu moc ráda. Chatu máme od mého dětství, v přízemí se vaří a v podkroví spíme. Máme tu i krb, který se postará o útulnou atmosféru venkova. Na zahradě má mamka skalku, o kterou se krásně stará,“ přiznala Martina, která nedávno porodila dceru Stellu.

  • 5.

    Dagmar Patrasová (65), herečka - Český ráj

    Jakmile se Dádě Patrasové (65) uvolní místo v pracovním diáři, sedne do auta a uhání na chalupu v Českém ráji. V kuchyni je například unikátní takzvaná černá kuchyně, kde se v dávných dobách vařilo nad otevřeným ohněm.

     

    Místnost zdobí také památeční list První svaté přijímání původního majitele, jehož rod v chalupě žil po celých 300 let. Vedle starožitného piana se také skrývá 13. komnata Felixe Slováčka, ve které jsou schovány kořalky. Největší pýchou celé chalupy je stará konírna, která dnes slouží jako vinárna. Patrasová v ní ale uchovala vše původní, například celodřevěné hodiny či mouku z roku 1920.

    Fotogalerie
    49 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

vosavopruz: Pepíkovi už je 79 let? To je hrozný jak ti opravdový herci jsou už dědkové.

(11. 07. 2021 17:16)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy