Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Další cestovka otevřela testovací centrum na covid u pražského letiště. Funguje nonstop

Autor: ČTK - 
9. července 2021
13:30

Cestovní kancelář (CK) Blue Style otevřela tento týden v nákupním centru Premium Outlet Prague Airport v blízkosti Letiště Václava Havla Praha testovací centrum. Funguje v nepřetržitém provozu, využít ho mohou klienti Blue Style, dalších partnerských společností i individuální cestující. Pokud lidé test podstoupí v den odletu, výsledek obdrží do dvou hodin, v ostatních případech jim bude zaslán do šesti hodin. Blue Style to uvedla v tiskové zprávě. Odběrová místa na letištích v Praze, Brně a Ostravě už dříve otevřely CK Fischer, CK Exim Tours, Nev-Dama a eTravel.cz, tedy značky patřící do německé skupiny DER Touristik.

Nové testovací centrum Travel Lab nabízí provedení antigenních i PCR testů. Na svém facebooku centrum uvádí, že testuje zdarma, lidem účtuje expresní cestovní služby, které nejsou hrazeny zdravotní pojišťovnou. Cena se pohybuje od 150 korun. Rezervaci termínu je třeba provést on-line, změna nebo zrušení jsou bezplatné. U všech pozitivních vzorků je prováděna sekvenace kvůli odhalení možných mutací koronaviru.

„Zajištění plynulého, expresního testování považujeme za klíčovou službu, která usnadní klientům rozhodování a plánování dovolené. V testovacím centru Travel Lab zvládnou vše bez zbytečného papírování a především bez čekání, což je vzhledem k novým opatřením důležité,“ uvedl provozní ředitel Blue Style Ondřej Rušikvas.

Na vzniku centra Travel Lab se podle úvodního videa kromě Blue Style podílela CK Canaria Travel a letecká společnost Smartwings.

Klienti Fischer Group a Exim Tours se mohou už od loňského prosince nechat otestovat v laboratoři u Letiště Václava Havla v Praze. Další odběrová místa vznikla na letištích v Brně a Ostravě. Lidé si mohou v Praze podle informací na webu CK Fischer nechat provést PCR test hrazený ze zdravotního pojištění, a to do destinací, kde je test vyžadován ne starší než 72 hodin. Jeho výsledek lidé dostanou do 48 hodin.

V den odletu mohou mít výsledek na všech třech odběrových místech do všech zemí bez omezení do 90 minut, za test zaplatí 990 korun. Třetí možností, která je dostupná v pražské laboratoři, je test s výsledkem do 24 hodin za 290 korun. Poslední varianta je momentálně dostupná jen po příletu.

Z veřejného zdravotního pojištění mají lidé aktuálně hrazeny maximálně dva PCR testy za měsíc, antigenní test mohou bezplatně podstoupit jednou za sedm dní.

Video  „Karanténa nutí lidi ke lhaní." Zástupce cestovek kritizuje opatření pro dovolenkáře „bez logiky"  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa