Ne každý případ musí končit zběsilou honičkou, hrozbou střelby či zpacifikováním pomocí hmatů a chvatů. Občas řeší pražští policisté i trošku úsměvnější případy. Jak jinak nazvat ten, který se jim ve středu přihodil na Smíchově.

Podezřelá dodávka

Policejní hlídka si toho dne povšimla jedoucí dodávky, která měla být evidovaná, coby kradená. „Policisté měli informaci, že by řidič mohl projíždět kolem jejich policejní služebny, proto na nic nečekali a vyběhli ven.  Během několika vteřin se dodávka skutečně objevila v jejich ulici, a tak ji zastavili a provedli kontrolu,“ uvádí mluvčí Policie ČR Richard Hrdina.

Během kontroly byl muž poněkud nervózní. Bylo jen otázkou času, kdy policisté zjistí – proč vlastně. Nakonec se sami divili, že těch důvodů bylo povícero. „Neměl u sebe totiž žádné doklady a to jak své osobní, tak od vozidla se kterým přijel,“ sdílí mluvčí. Následně policisté seznali, že muž má vyslovený zákaz řízení. Do třetice si také potvrdili domnění, že dodávka je kradená.

Aby toho nebylo málo, „policisté u řidiče dále provedli orientační test na přítomnost drog v těle, který odhalil přítomnost amfetaminu a metanfetaminu,“ uvádí mluvčí. K tomu řidič uvedl, že pervitin si dal předešlou noc, a že jej pravidelně užívá. Toto vysvětlení snad ani nebylo zapotřebí, protože „tomu nasvědčoval i pervitin v jeho kapsách nalezený následnou prohlídkou.“

Cesta k výslechu

Jestliže se říká, že nikdy není tak špatně, aby nebylo ještě hůře, pak dotyčný muž poznal pravý opak. Sotva jej strážci zákona předvedli na služebnu, kde si vyslechl řadu obvinění, vyšlo vzápětí najevo, že obviněný z jiných prohřešků už dávno je. „Největším překvapením pro zakročující policisty bylo zjištění, že muž jel za takovýchto okolností k výslechu na jiné oddělení Policie ČR,“ uvádí Hrdina s tím, že mu nyní hrozí až dva roky vězení.

Video
Video se připravuje ...

Pořádný průšvih má muž, který mířil k výslechu v kradené dodávce. Byl navíc zdrogovaný a po kapsách měl pervitin. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie