Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Neznámý had na Náchodsku uštkl malého chlapce: Startovaly kvůli němu dva vrtulníky!

Autor: VaB - 
7. července 2021
15:59

Neznámý had na Náchodsku v úterý uštkl malého chlapce. V tu chvíli šlo o každou vteřinu. Do nemocnice malého pacienta transportoval vrtulník, z Prahy pak startoval druhý, který transportoval do Hradce Králové antisérum. Jak na tom dítě je?

V úterý vpodvečer startoval vrtulník záchranné služby Královéhradeckého kraje na Náchodsko, společně s ním vyrážela i pozemní posádka lékaře. Had tam totiž kousl malého chlapce. Podle informací Blesku šlo o dítě mladší deseti let.

„Na tísňovou linku nám bylo oznámeno kousnutí nezletilého chlapce neznámým hadem. Po základním zaléčení a ošetření byl při vědomí a ve stabilizovaném stavu vrtulníkem transportován na dětskou kliniku Fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ řekl Blesku vedoucí operačního střediska Vladimír Švába.

Pražské záchranné službě pak přišla žádost o pomoc. Jejich vrtulníkem bylo potřeba dopravit antisérum, které chlapci pomůže. Do Zítkových sadů v centru Prahy přistál vrtulník Kryštof 01, personál Všeobecné fakultní nemocnice jim předal antisérum a mohli startovat do Hradce.

„Na heliportu v Hradci Králové bylo sérum předáno a posádka se vrátila zpět na základnu,“ potvrdila mluvčí ZZS Praha Jana Poštová. „Dítě je po podání séra ve stabilizovaném stavu,“ upřesnil Blesku mluvčí Fakultní nemocnice Hradec Králové Jakub Sochor.

kralovna-vsech-mori ( 7. července 2021 19:01 )

To je fíčovina, co?

Jirik-ta ( 7. července 2021 18:23 )

asi pokud to není někdo urozený tak je to jedno

diskutujici ( 7. července 2021 17:23 )

Neznámý had - tak mu dali jako neznámé sérum?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání