Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tragická nehoda na D1: Dvě zraněné děti, zasahoval vrtulník

Aktualizováno -
4. července 2021
17:59
Autor: ČTK, VaB - 
4. července 2021
15:14

Na dálnici D1 se v sobotu odpoledne stala smrtelná dopravníá nehoda. K té došlo těsně před plánovanou uzavírku nedaleko Ostředku. Na místě zasahoval vrtulník, zranily se dvě děti a dva dospělí. Střetl se autobus, auto a dva kamiony. 

Hromadná nehoda na dálnici D1 na 35. kilometru těsně před uzavírkou ve směru na Prahu si v neděli vyžádala jedno úmrtí. ČTK to řekla mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Dálnice byla několik hodin uzavřena. V místě těsně před uzavírkou, která trvá dva dny kvůli demolici mostu, se podle policejní mluvčí Lucie Novákové střetly dvě nákladní vozidla, jedno osobní auto a autobus.

Policie přijala oznámení o nehodě ve 13:15, na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Okolnosti a příčiny nehody nyní zjišťují policisté. Mluvčí středočeských záchranářů Petra Homolová doplnila, že sanitky odvezly do nemocnic ke kontrole bez vážnějších zranění dvě děti a dva dospělé.

Nehoda se stala kilometr před uzavřením dálnice. V úseku mezi 21. kilometrem (exit Mirošovice) a 34. kilometrem (exit Ostředek) nemohou auta projet od sobotního večera. Plánovaná uzavírka kvůli demolici mostu přes dálnici u obce Kaliště potrvá do pondělí večer.

user ( 4. července 2021 15:28 )

Stát se to může kdykoliv a kdekoliv, ale co nepochopím, že se ŘSD k uzavirce nejvytizenejsi dálnice v ČR rozhodne v nejvytizenejsi víkend roku. 🙄

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání