Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Místo vytoužených líbánek zničený dům: Hájkovi přišli při tornádu o střechu nad hlavou

Autor: VaB - 
4. července 2021
14:47

Hájkovi z Moravské Nové Vsi plánovali odjet na svatební cestu. Tu jim ale zhatilo tornádo, které je připravilo o všechno. Místo vysněných líbánek teď běhají kolem domu, který před nedávnem dostavěli.

Tornádo, které se jižní Moravou prohnalo 24. června, bralo všechno. Ničilo domy, střechy, převracelo auta, kácelo stromy. Vše, co extrémně silnému tornádu přišlo do cesty, bylo zničeno.

Více než týden od zkázy bylo zdemolováno celkem 180 domů, 80 si občané zbourali sami, hasiči pokračují v bourání mnoha dalších. V zasažených obcích nejde elektřina, lidé bydlejí všude možně. Mezi nimi jsou i Hájkovi z Moravské Nové Vsi.

Na podzim loňského roku radostně dostavili svůj vysněný dům. Šest dní před ničivou smrští měli svatbu, kde si řekli své ano. A také se připravovali na svatební cestu. Ta se ale nekonala. Přišlo tornádo a všechno jim vzalo.

„Touto cestou bych chtěla pomoci mojí kamarádce Dominice a jejímu manželovi,“ píše na stránkách Donia kamarádka a jmenovkyně Dominika Tučková. Dvojici ze zasažené obce můžete podpořit zde. Finance poslouží na opravu domu. „Doufejme, že se dům nebude muset stavět znovu,“ dodala Dominika. 

Video  Moravská Nová Ves a její rekonstrukce po úderu tornáda  - David Malík
Video se připravuje ...

fionora ( 5. července 2021 08:27 )

Proč se jdou modlit? Kde byl bůh když to dopustil? Asi dávají málo do kasičky na víno.

Tara-Tara ( 4. července 2021 16:19 )

nějak se mi zdá, že brzy propukne u více lidí místo účasti jen alergie...viz ta včerejší reportáž o vychcánkovi, co využil tento stav a přišel k nové střeše....určitě není sám, kdo z toho "po česku" něco vytěží

frantacizek ( 4. července 2021 15:14 )

tam podle mě záleží stran statiky u těch demolic, jak na tom je základní nosný parametr - strop a obvodové zdivo jestli nemá praskliny..

Zobrazit celou diskusi