Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Část dálnice D1 se o víkendu uzavře: Hlavní tah bude stát kvůli demolici mostu

Dálnice D1 (ilustrační foto)
Dálnice D1 (ilustrační foto)  (Autor: Alexandr Malachovský)
Autor: VaB - 
2. července 2021
20:03

Pokud o víkendu plánujete vycestovat z Prahy přes Mirošovice směrem na Brno a dále třeba do Chorvatska, je třeba se připravit na velké dopravní komplikace. RŠD bude totiž mezi obcí Lensedly a Hrušovem bourat most nad dálnicí.

Cestujete o víkendu na dovolenou do Chorvatska nebo na pomoc obyvatelům jižní Moravy? Je třeba se obrnit velkou dávnou trpělivosti. ŘSD totiž od 3. do 5. července uzavírá obousměrně dálnici D1 mezi exitem na Benešov a Sázavou. A to obousměrně. 

A důvod? Demolice mostu, která zabere hned dva dny. Silnice bude uzavřena od sobotního do pondělního večera.  „Termín sobota 3. 7. 2021 20:00 až pondělí 5. 7. 2021 20:00 byl zvolen proto, že se jedná o jediné možné časové okno s výrazně nízkými intenzitami jak veškeré, tak zejména nákladní dopravy, protože o nedělích a státních svátcích platí v době od 13:00 do 22:00 zákaz jízdy nákladních vozidel nad 7,5 t. Ve spojení s obdobným zákazem v sobotu dopoledne tak tento prodloužený víkend jezdí v celkovém součtu méně než třetina běžného počtu nákladních vozidel,“ vysvětlill pro Zelenou vlnu mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Zároveň dodal, že se snaží vyhnout odjezdová špičce v pátek a v sobotu dopoledne. Stejně tak i návratové špičce v úterý. Víkend je prodloužen díky svátkům. 

Uzavírka dálnice D1. Uzavírka dálnice D1. | ŘSD

Objízdné trasy

Ředitelství silnic a dálnic stanovilo i objízdné trasy:

  • Pro vozidla do 12 t (obousměrně): MÚK Mirošovice (EXIT 21) – silnice I/3 (Mirošovice) – silnice II/112 (Benešov) – silnice II/110 (Benešov, Soběhrdy, Kozmice) – MÚK Ostředek (EXIT 34)
  • Pro vozidla nad 12 t (obousměrně): MÚK Mirošovice (D1, EXIT 21) – silnice I/3 (Mirošovice, Bystřice, Olbramovice, Votice, Miličín) – dálnice D3 – MÚK Měšice (D3, EXIT 79) – silnice I/19 (Tábor-Zárybničná Lhota, Chýnov, Dolní Hořice- Kladruby, Dolní Hořice-Lejčkov, Obrataň, Čížkov, Pelhřimov-Starý Pelhřimov) – MÚK Humpolec (D1, EXIT 90)

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání