Ležel na nádraží, těžce dýchal a nemohl mluvit! 16letého chlapce si ve středu v Kyjích všiml kolemjdoucí muž a zalarmoval hlídku pražských strážníků. „Chlapec jim sdělil, že měl jen jedno pivo, nicméně dechová zkouška ukázala hodnotu 2,15 promile,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Mladík pak strážníkům řekl, že užívá antidepresiva a že piv - jedenáctek - bylo ve skutečnosti víc. Pil prý už od dopoledne! To ho podle jeho vysvětlení unavilo tak, že na nádraží usnul. „Nejsem práskač,“ odvětil na otázku, jak k alkoholu přišel. „Pro syna si pak přijela matka a ta hlídce sdělila, že vysvědčení, které veze domů, není právě pěkné, protože z jednoho předmětu propadl,“ dodala mluvčí.

Strážníci nato řešili další podobný případ na Vinohradech - v Londýnské ulici tam kolem druhé ráno našli na chodníku sedět 14letého chlapce s lahví alkoholu v ruce, která byla způli prázdná. „Mladík řekl, že se cítí dobře, a ochotně se podrobil také dechové zkoušce na alkohol. Ta ukázala hodnotu 0,96 promile,“ popsala Seifertová. Jak k alkoholu přišel, chlapec vysvětlil tak, že dal peníze neznámému bezdomovci, který mu ho opatřil. Hlídka ho doprovodila domů a předala matce. Případy se zabývá odbor sociálně-právní ochrany dětí. 

Strážníci v Praze na konci školního roku narazili na opilé mladistvé.
Autor: Městská policie Praha