Půvabná plavovláska Anna Kadeřávková, kterou si milovníci nekonečného seriálu Ulice oblíbili jako Rozinu, pendluje mezi Českem, kde má rodinu a práci, a Slovenskem, kde žije se svým partnerem, slovenským rapperem Jánem Strapcem (32), jenž si říká Strapo. Trasu mezi Prahou a Bratislavou absolvovala i ve čtvrtek, v autě jenom se svým pejskem. Cesta trvala neuvěřitelných 7,5 hodin, „přes Vídeň a rakouský vesnice“, stěžovala si herečka známá i z pohádky Kouzelník Žito na instagramu. „Děkuji navigaci, že je tak na ho*no. Už nikdy víc,“ zlobila se Anna. Neměla však ani ponětí, jak neuvěřitelné štěstí v neštěstí přitom má!

Zjistila to až po příjezdu na Slovensko a jaksepatří ji to vyděsilo. „Jsem strašně v šoku z toho, co se dnes stalo na Moravě, na Hodonínsku a na Břeclavsku. Otřáslo to se mnou. V tu dobu jsem tamtudy měla projíždět. Ale po dvou letech stejný trasy jsem dnes poprvé v životě jela jinudy, nepoužila jsem google maps, ale navigaci, která mě vedla přes nějaký rakouský vesnice… Byla jsem úplně naštvaná a hrozně jsem nadávala, nechápala jsem, kudy to jedu, nikde žádná benzínka…“ líčila v instastories.

VIDEO: Anna Kadeřávková: Léčba boreliózy už mě stála půl milionu! 

Video
Video se připravuje ...

Anna Kadeřávková: Léčba boreliózy už mě stála půl milionu! Petr Macek, Aleš Brunclík

„Pokaždý, předtím než si sedám za volant, tak posílám krátkou modlitbu, abych byla v pořádku na cestě, abych v pořádku dojela do cíle, protože si uvědomuju, jak nebezpečná ta cesta může bejt. A dneska jsem tak strašně vděčná, že jsem to udělala… Třeba by se nestalo vůbec nic, někdo si to může vyložit jenom jako souhru náhod. Ale jsem tak vděčná, že mě nepotkalo žádný ‚kdyby‘,“ oddychla si herečka se slzami v očích. Všem lidem z jižní Moravy vyjádřila svou soustrast a své followery, jichž má na instagramu 319 tisíc, jen požádala, aby přispěli na pomoc všem, co během této katastrofy přišli o střechu nad hlavou.

„Doufám, že je to už konec, že se nebude dít už nic horšího, a fakt se modlím za každou rodinu, kterou to dnes bohužel zasáhlo,“ štkala Kadeřávková, která si až zpětně naplno uvědomila, jak málo chybělo od chvíle, kdy mohlo dojít na nejhorší… Některé vesnice, kterými prošlo tornádo, totiž nyní vypadají jako válečná zóna, a už v tuto chvíli je jasné, že si tragédie vyžádala nejméně 5 obětí. Což ale nemusí být konečné číslo... „Posílám kousek svýho anděla strážnýho všem, který se tomu nevyhli,“ dodala roztřesená kráska.
Fotogalerie
86 fotografií