Žena (54) v roce 2008 odjížděla do zahraničí, kde od té doby žila, ještě před odjezdem z Česka ale ztratila svůj rodný list a občanku, kterou nahlásila jako ztracenou. Její rodný list však posloužil podvodnici. Ta od roku 2012 zneužívala její identitu. „Policisté šetřením zjistili, že si dosud neznámá žena nechala na jméno poškozené vystavit jak občanský průkaz, tak cestovní pas,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policisté mají k dispozici fotografie, které podvodnice v pasu a v občance má. „Pokud ženu na fotografiích poznáváte, nebo víte, kde by se mohla zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158,“ dodává Siřišťová. Žena podle ní může dnes vypadat jinak, zveřejněné fotografie jsou totiž už řadu let staré, pořízené byly v letech 2012 a 2016. Policisté mají také indicie, že by podvodnice mohla pracovat v gastronomii. 

„Celý případ policisté v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizích práv. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli až dvouletý pobyt za mřížemi,“ uvedla mluvčí.

Fotogalerie
4 fotografie